Çinlilerin uzun yaşam sırrı peynir çıktı! Kahvaltıyı onsuz yapmayın: Bu faydası yeni öğreniliyor

Çinlilerin uzun yaşam sırrı peynir çıktı! Kahvaltıyı onsuz yapmayın: Bu faydası yeni öğreniliyor

Çin’de yapılan yeni bir araştırmayla birlikte Çinlilerin uzun yaşam sırrı peynir çıktı. Sonuçlar ortaya koydu ki kahvaltıyı asla peynirsiz yapmamak gerekiyormuş. İşte öğrenince çok şaşıracağınız o bilgiler…

Kahvaltı masalarının olmazsa olmazı peynirin insan sağlığı için önemi aslında sanılandan çok daha fazlaymış. Özellikle protein, kalsiyum, fosfor, selenyum, çinko ve B12 gibi çeşitli besin öğelerini içeren peynirin bilinmeyen faydaları da ortaya çıktı.

UZUN BİR YAŞAM VE PEYNİR ARASINDA BAĞLANTI VAR

Çin’de Şanghay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir araştırmacı ekibi tarafından 2,3 milyon kişiyle yürütülen geniş çaplı bir araştırmanın sonucunda, zihinsel sağlığın sağlıklı yaşlanma ve uzun ömre katkı sağlayan en önemli faktör olduğu öğrenildi. Araştırmacılar bunun peynir tüketimi ile de önemli bir bağlantısı olduğunu vurguladı.

kahvaltida-peynir-yemenin-faydalari-3.jpg

Çalışmada, en güçlü zihinsel sağlık ve stres direnci seviyelerini bildirenlerin çok daha fazla peynir tükettiği gözlemlendi. Zihinsel sağlığı fiziksel yaşlanmaya bağlamak amacıyla 33 faktör kullanan araştırmacılar, peynirin uzun ömür üzerinde direkt etkisi olmadığını fakat daha çok peynir ve meyve tüketiminin yüksek refah skorlarına ciddi katkıda bulunduğunu ortaya koydu. Prof. Dr. Tian-Ge Wang, yaptığı açıklamada “Sonuçlarımız, sağlıklı yaşlanmaya yönelik sağlık politikalarında zihinsel sağlığa öncelik verilmesinin öneminin altını çiziyor. Aktif kalmanın, TV izlemeyi kısıtlamanın ve sigaradan kaçınmanın bilişsel işlevi geliştirebileceğini ve yaygın hastalıkları önleyebileceği artık çok net. Tüm bunların dışında peynir türlerinin de sağlıklı bir yaşamda çok önemli etkileri olduğunu bulduk” ifadelerine yer verdi.

kahvaltida-peynir-yemenin-faydalari-4.jpg

Uzmanlar, potansiyeliniz ne olursa olsun uzun yaşamak ve daha zengin beslenmek istiyorsanız mozarellanın kalbiniz için en sağlıklı peynir olduğu konusunda hemfikir. Çin’in en önemli kardiyologlarından olan Dr. Cheng-Han Chen, “Bu iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Hatta bağırsak ve bağışıklık sağlığına fayda sağlayabilecek probiyotikler içerir. Taze mozzarella da doymuş yağ ve sodyum açısından diğer peynirlere göre daha düşüktür. Bu da bu peyniri diğerlerinden bir adım öne çıkarıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN