Dağın tepesine mantar toplamaya çıkmıştı… Tepsi büyüklüğünde içi de kızıl! Görenler şaşkına döndü

Dağın tepesine mantar toplamaya çıkmıştı… Tepsi büyüklüğünde içi de kızıl! Görenler şaşkına döndü

Dağın tepesinde bulundu, büyüklüğü herkesi şaşırttı. Tepsi büyüklüğüne kadar ulaştı, içi de kızıla büründü. İlk kez görenler ise gözlerine inanamadı.

Bolu denildiğinde akla doğal yaşam gelirken mantar toplayan vatandaşlar bu kez gördükleriyle şaşkına döndü. Bolu'nun Köroğlu dağlarında mantar toplayan bir vatandaş tepsi büyüklüğündeki içi kızıl mantarı görünce şaşkına döndü. Kimse bu kadar büyüğünü görmemişti.

TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNE ULAŞTI

Sıcak havadan bunalarak Köroğlu Ormanı’nda doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyen Raif Aksoy, ailesi ile birlikte yüksek rakımdaki ormanlara doğru yolculuğa çıktı. Ormanda mantar toplamak için gezen Aksoy bulduğu tepsi büyüklüğündeki kızıl mantar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yavaş yavaş kurumaya başlayan tepsi büyüklüğündeki mantarı gören Aksoy yanında bulunan bıçak yardımıyla mantarı keserek görüntüsünü sosyal medyada paylaştı. Yüzlerce beğeni ve tepki alan Aksoy yeşil alanlarda kendiliğinden yetişen ve ilk defa bu kadar büyük boyutlara ulaşan kızıl mantarın dikkat çekici olduğunu söyledi.

Tepsi büyüklüğündeki içi kızıl mantar görenleri şaşırttı - Bolu Gündem

İlk defa bu kadar büyük bir mantar gördüğünü söyleyen Aksoy, eğitim işiyle uğraştığını ancak çevreci bir insan olduğunu belirtti. Raif Aksoy mantar toplamayı sevdiğiniz dile getirirken gezinti yaparken çok renkli görüntülere de şahit olduğunu aktardı. Aksoy, bulduğu mantarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Gören şaştı kaldı: Tepsi büyüklüğündeki içi kızıl mantar' 'İlk defa gördüm' - Ekonomim

“Gezerken bakarken denk geldi. Yani ilk defa gördüm. Gerçekten o kadar büyüklükte belki ağırlık olarak bir rekoru vardır ama çap olarak büyüklük olarak bu şekilde ilk defa gördüm ben de şaşırdım. Çayır mantarı, köy mantarı ya da içi kızıl diyoruz. Dün içi kızıldı, ama şimdi kararmıştır bu. Çünkü dün yenilebilirdi, yenilebilir bir mantar. Ama bugün artık karardı. Kartalkaya taraflarında yüksekliği fazla olan, rakım fazla olan yerlerde denk geldik. Şaşırdık, ilk defa denk geldim. Normalde hani diğer kültür mantarı yani çayır mantarlarına denk geliyorduk ama bu kadar büyüğüne hiç denk gelmedik. Sosyal medyadan görenler, güzel şeyler söylediler. Hatta ‘yarısını ver yiyelim’ diyen oldu. Arkadaşlar çok şaşırdılar”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN