Bu kan grubunda olanlara ölüm uğramıyor! Onlar en uzun soluklu yaşayanlar: 100 yaşını geride bırakıyorlar

Bu kan grubunda olanlara ölüm uğramıyor! Onlar en uzun soluklu yaşayanlar: 100 yaşını geride bırakıyorlar

Uzun zamandır yapılan araştırmaların ardından kan gruplarının ömür üzerindeki etkisi ortaya çıktı ve en uzun yaşayan kan grupları belli oldu. Öyle ki bu kan grubunda olanlara ölüm uğramıyor. İşte, 100 yaşını geride bırakan kan grupları…

Yapılan araştırmalar bazı kan gruplarına sahip kişilerin 100 yaşından daha uzun süre yaşadığını ortaya koydu. Bu konu uzun zamandır bilim insanlarının araştırma kapsamında olurken, son araştırmalar en uzun ömre sahip olan kan gruplarını da ortaya çıkardı…

en-uzun-yasayan-kan-gruplari-1.jpg

EN UZUN YAŞAYAN KAN GRUBU “0 KAN GRUBU” OLDU

Yapılan araştırmalara göre ömrü en uzun olan kan grubunun 0 kan grubu olduğu belirlendi. Öyle ki bu kan grubuna sahip kişilerin tansiyon, bulaşıcı hastalıklar ve kansere yakalanma riskinin daha az olduğu ve 0 kan grubunun genellikle en sağlıklı kan grubu olduğu ortaya çıktı.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma da kan grupları ile hastalıklar arasında bir bağlantı olduğunu ortaya çıkardı. Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversite’sinin yaptığı çalışmada; tansiyon, bulaşıcı hastalıklar ve kanser riski gibi çeşitli hastalıkların nedeninin kan grupları olabileceği belirtildi.

en-uzun-yasayan-kan-gruplari.jpg

Araştırmada, kan grubunu belirleyen genlerin ayrıca CVT denilen beyinde kan pıhtılaşması riskiyle de bağlantılı olduğu aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN