Elektrikli araçların havası erken söndü! 4 yılda satışlarda büyük düşüş: Nedeni ortaya çıktı

Elektrikli araçların havası erken söndü! 4 yılda satışlarda büyük düşüş: Nedeni ortaya çıktı

Elektrikli araçların havası erken söndü! Çıkış yaptıklarında büyük ses getirmişlerdi! 4 yılda satışlarda büyük düşüş! Nedeni ortaya çıktı...

ABD, dünya otomotiv pazarında önemli bir yer tutarken, son yıllarda elektrikli araçlara olan ilginin azalması dikkat çekiyor. Pew Research Center tarafından yapılan bir araştırma, elektrikli araç satın almayı ciddi şekilde düşünenlerin oranının yüzde 9 düştüğünü ortaya koyuyor. Bu durum, global elektrikli araç satışlarındaki artış hızının yavaşlamasıyla da örtüşüyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA İLGİ NEDEN AZALIYOR?

Elektrikli araç alanlara ikinci el şoku! Büyük sürprize hazır olun

DonanımHaber'de yer alan haberde,e lektrikli araçlara olan ilgi azalmasının tek bir sebebi bulunmuyor. Araştırmaya katılanların büyük bir kısmı (%72), elektrikli araçların geleneksel araçlara göre daha yüksek bir başlangıç maliyeti gerektirdiğini belirtiyor. Sektör verileri de, ortalama bir elektrikli aracın hala içten yanmalı bir araçtan daha pahalı olduğunu doğruluyor, ancak fiyat farkı giderek azalıyor.

ŞARJ MALİYETLERİ KONUSUNDA KARARSIZLIK

elektrikli-1.png

Araştırmada, katılımcıların yüzde 36'sı elektrikli araçların şarj maliyetinin içten yanmalı araçlara göre daha düşük olduğunu düşünürken, yüzde 28'i şarj maliyetlerinin daha yüksek olduğunu, yüzde 32'si ise maliyetlerin neredeyse aynı olduğunu ifade ediyor. Bu durum, tüketicilerin şarj maliyetleri konusunda bölünmüş olduğunu gösteriyor.

GÜVENİLİRLİK VE ALTYAPI ENDİŞELERİ

Elektrikli araçların güvenilirliği konusunda da endişeler bulunuyor. Katılımcıların yarısı, elektrikli araçları daha az güvenilir bulduğunu belirtirken, bu oranın 2021'e göre yüzde 16 arttığı gözlemleniyor. En büyük endişe ise yeterli şarj istasyonunun olup olmaması. Pew Research Center, katılımcıların yüzde 56'sının gerekli altyapının yetersizliği konusunda endişe duyduğunu belirtiyor.

elektrikli-2.png​​​​​​​

KÜRESEL ÖLÇEKTE BENZER EĞİLİMLER

Bu ilgi düşüşü sadece ABD'ye özgü değil. AlixPartners ve Goldman Sachs gibi firmaların araştırmaları, küresel olarak benzer endişelerin var olduğunu gösteriyor. AlixPartners'ın çalışmasında, Çinli katılımcıların yüzde 97'si bir sonraki araçlarının muhtemelen elektrikli olacağını ifade ediyor. ABD ve Avrupa'daki kullanıcılar için bu oranlar sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 45 seviyesinde kalıyor.

Elektrikli araçlara olan ilgi, başlangıç maliyetleri, şarj maliyetleri, güvenilirlik ve altyapı gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak şekilleniyor. Bu eğilimlerin nasıl değişeceği ve elektrikli araçların geleceği, otomotiv sektörünün dinamiklerine bağlı olarak gelişmeye devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN