Bunun tadını bilmeyen salata yedim demesin! Dünyanın en iyileri sıralandı! Türkiye 5 lezzetle adını dünyaya duyurdu

Bunun tadını bilmeyen salata yedim demesin! Dünyanın en iyileri sıralandı! Türkiye 5 lezzetle adını dünyaya duyurdu

Dünyada farklı lezzetleri tatmayı sevenler ülke ülke dolaşıp en güzel lezzetleri denemeye çalışıyor. Ancak bunların tadına bakmayan şimdiye kadar salata yediğinin farkına varmıyor. Dünyanın en iyi salata lezzetleri sıralandı. Türkiye 5 lezzetiyle listeye giriş yaptı. İşte dünyanın en lezzetli salataları…

Lezzet eleştirmenlerini bir araya toplayan TasteAtlas, bu kez de dünyanın en lezzetli salatalarını sıraladı. Lezzet eleştirmenlerinin incelemeleri doğrultusunda yapılan araştırmalar bir araya gelince dünyada en lezzetli salata var tek tek açıklandı. Listede Türkiye'nin 5 lezzetiyle yer aldığı en iyi 10 salata belli oldu. Türkiye ilk 10 içine giremese bile bu lezzetleriyle adından söz ettiriyor. İşte dünyanın en lezzetli salataları…

DÜNYANIN EN İYİ SALATALARI

Girit salatası: Dako - Komşuda Ne Oluyor

1. Dakos / Yunanistan

Akdeniz kültürüne özgü lezzetleri ile adından söz ettiren Yunanistan Kültür ile özdeşleşmiş olan dakos ile damakları şenlendiriyor. Muhteşem bir salata olarak karşımıza çıkan bu lezzetin içerisinde myzithra peyniri, domates, zeytin, kapari ve zeytinyağı yer alıyor. Bir tür Girit salatası olan bu lezzet kurutulmuş ekmek veya arpa peksimetlerinin üzerine eklenmesi ile servis ediliyor. Bu salatanın en önemli noktası ise koroneiki veya lianes gibi zeytin çeşitlerinin kullanılmasıdır.

TasteAtlas'ın Dünyanın en iyi salatalar listesi açıklandı: Türkiye'den 5 lezzet listede - Ekonomim

2. Mechouia salatası / Tunus

Tunus'a özgü bir lezzet olan mechouia, ızgarada pişirilmiş soğan, biber domates ve sarımsak ile yapılan muhteşem bir salatadır. Üzerine zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiber eklendiğinde ortaya şahane bir lezzet çıkıyor. Yaz aylarında ise üzerine eklenen ton balığı ve haşlanmış yumurta eşliğinde servis edilmektedir. Restoranlarda ise kızarmış ekmek veya baget dilimleri ile birlikte sunuluyor.

Yunan Salatası - Greek Salad - Komşuda Ne Oluyor

3. Greek salad (Horiatiki salata) (Yunan Salatası) / Yunanistan

Yunanistan lezzetleri salatalarla çeşitlenirken köy salatası veya horiatiki olarak bilinen bu lezzet dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve iri dilimlenmiş salatalıklarla yapılmaktadır. Yunanistan'ın ulusal yemeği olan bu tarife zeytin, yeşil biber, beyaz peynir, kekik, tuz, karabiber veya zeytinyağı ve limon veya sirkeden (isteğe bağlı) yapılan tipik bir sos da eklenmektedir.

Smashed Asian Cucumber Salad - Super Quick, Super Fun! - YouTube

4. Smacked cucumber (Pai huang gua)

Tibette piknik yaparken atıştırmalık olarak oldukça popüler bir şekilde tüketilen Smacked cucumber bir çeşit Asya yemeğidir. Genellikle salatalık, sarımsak, susam yağı, siyah sirke ve soya sosu ile yapılan bu lezzet salatalıkların soyup oklava ile vurularak parçalanmasıyla elde ediliyor.

Ovcharska Salata | Traditional Salad From Bulgaria, Southeastern Europe

5. Ovcharska Salata / Bulgaristan

Bulgaristan'a özgü bir lezzet olarak bilinen bu salata, shopskanın basit bir çeşididir. Mantar, yumurta ve jambon ilave edilmesi ile hazırlanan salata yağla karıştırıldığında yaz aylarında çok sık tercih ediliyor. Her mevsimde mevsime özgü lezzetler kullanılıyor.

Dünya tattı ama o salataların tadı damağında kaldı! En lezzetli salatalara Türkler damga vurdu! İşte aklınızı alacak o lezzetler

6. Houria / Tunus

Tunus mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkan bu salata havuç, harissa, sirke, sarımsak, kimyon tohumu ve zeytinyağından elde ediliyor. Çok basit bir şekilde hazırlanan bu lezzet havuçların püre haline getirilmesi ile elde edilen bir tür mezedir. Bazı bölgelerde üzerine haşlanmış yumurta, beyaz peynir kişniş veya zeytinyağı gibi malzemeler de ekleniyor.

Caprese salatası tarifi: Sofralarda serinletici bir İtalyan esintisi - Salata ve Mezeler Haberleri

7. Caprese Salatası / İtalya

Lezzet şehri İtalya dilimlenmiş taze mozarella peyniri, domates ve fesleğen ile birlikte hazırlanan muhteşem bir lezzet kategorisi de listeye ekliyor.Üzerine biraz tuz ve zeytinyağı eklediğinizde lezzetine doyum olmuyor.

Fettuş (Fattoush) Salatası Nasıl Yapılır? - Yemek.com

8. Fattoush (Fettuş) / Lübnan

Fattuş, diğer malzemelerin üzerine inşa edildiği temel olarak geleneksel lavaştan yapılan basit bir salatadır. Lavaş küçük parçalara bölünür veya kesilir, ardından kızartılır. Daha sonra marul, turp, çıtır salatalık, domates, biber, soğan ve (bazen) sarımsak gibi çeşitli sebzelerle karıştırılır.

Şopska (Shopska) Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım) - Yemek.com

9. Şopska Salatası / Bulgaristan

Bulgaristan'ın ulusal yemeklerinden biri olarak karşımıza çıkan Šopska salata, bir tür soğuk salatadır. Bulgar restoranlarının birçoğunda bulabileceğiniz bu lezzet yaz aylarında sıklıkla servis ediliyor. İçerisinde doğranmış domates, salatalık, soğan, közlenmiş veya çiğ biber ve Bulgar peyniri bulunuyor.

Snezhanka )Kar Beyaz Salatası - Kitchen Art-ist

10. Snezhanka salata / Bulgaristan

Salataları ile listeye damga vuran Bulgaristan beyaz peynir ağırlıklı bir salata olan Snezhanka ile damakları şenlendiriyor. Bu salatanın içerisinde salatalık, sarımsak, dereotu, yağ, tuz ve Bulgar temel maddesi olan yoğurt gibi malzemeler bulunmaktadır. Daha kalın bir kıvam elde edilmek için de çoğunlukla süzülerek yapılmaktadır.

TÜRKİYE'DEN 5 LEZZET LİSTEDE

Türkiye'den listeye giren lezzetler ve sıralamaları şu şekildedir:

  • 12'nci sırada kısır yer aldı.
  • 18'inci sırada piyaz yer aldı.
  • 25'inci sırada da patlıcan salatası kendine yer buldu.
  • Listede 32'nci sırada semiz otu salatasına yer verildi.
  • Çoban salata ise 72. sırada yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN