Selma Ergeç kiminle evlendi? Selma Ergeç'in evlendiği Can Öz kimdir?

Selma Ergeç kiminle evlendi? Selma Ergeç'in evlendiği Can Öz kimdir?

Ünlü oyuncu Selma Ergeç bugün Almanya'da dünya evine girdi. Peki, Selma Ergeç kiminle evlendi? Selma Ergeç hayatını Can Öz'le birleştirdi. Selma Ergeç'in evlendiği Can Öz kimdir?

Ünlü oyuncu Selma Ergeç bugün Almanya'da dünya evine girdi. Peki, Selma Ergeç kiminle evlendi? Selma Ergeç hayatını Can Öz'le birleştirdi. Selma Ergeç'in evlendiği Can Öz kimdir?

15-09/26/-qkdmfm-1.jpg

Selma Ergeç kiminle evlendi?

Selma Ergeç, 2 yıldır beraber olduğu Can Öz ile hayatını birleştirdi. Almanya'da Gottmadingen kasabasında düzenlenen düğün törenine çiftin ailesi ve yakın dostları katıldı. Çiftin nikah şahitliğini Deniz Kavukçuoğlu, Nur Veziroğlu ve Burcu Kutluk yaptı. Gelin Selma Ergeç, ünlü modacı Tuvana Büyükçınar tarafından özel olarak tasarlandı. 'Muhteşem Yüzyıl'daki başarılı performansının ardından 'Gönül İşleri' ile de hayran kitlesini ikiye katlayan Selma Ergeç, iki yıldır ilişki yaşadığı Can Öz ile evleneceklerinin müjdesini vermişti. Ergeç, rüzgârda uçuşan saçlarını düzeltmeye çalışırken tektaş yüzüğü fark edildi. Önce elini saklayan Ergeç, ısrarlı sorular üzerine Can Yayınları'nın sahibi Can Öz'le evlilik kararı aldıklarını açıkladı: "Henüz tarih almadık ama evleniyoruz" dedi.

Can Öz kimdir?

Can Öz, Türkiye’nin en eski ve köklü yayın evlerinden biri olan Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz’in oğlu ve şu Can Yayınevi'nin sahibi. Can Yayınlarında pazarlama ve reklam biriminde görev yapmış olan Öz, Boston'da Sosyoloji eğitimi görmüştür.

15-09/26/maxresdefault-1.jpg

Can Yayınları'nın kurucu olan babası Haluk Öz ise 1935'te Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğdu. 1953'te Tokat Lisesi'ni bitirdi. 1969'da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Türk Dil Kurumu Yayın Kolu’nda görev aldı. Türk Sinematek Derneği Ankara Şubesi'nde çalıştı. 12 Mart 1971 sonrasında üç kez tutuklandı. Yargılama sonucu aklandı. 

Tutuklu olduğu sürede Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan gibi devrimci gençlerle tanıştı ve onların öykülerini yazdı. Cem Yayınevi’nin çocuk kitapları dizisini yönetti. 1980 yılında Can Yayınları'nı kurdu. Edebiyat yaşamına şiirle girdi. Rasgele isimli ilk şiiri İstanbul’daki Kaynak dergisinde 1952'de yayınlandı. Seçilmiş Hikâyeler Dergisi, Varlık, Yenilik, Yeditepe, Pazar Postası, a, Değişim, Emek, Cumhuriyet gibi dergi ve gazetelerde şiirlerinin yanı sıra öykü ve eleştirileri de yayınlandı. "a" dergisinin kurucuları arasında yer aldı.

Eserlerinde toplum yaşamının bireylerin iç dünyasına etkilerini duygusal bir üslupla yansıttı. 1970 sonrasında toplumsal gerçekçi çizgiye yöneldi. 12 Mart döneminde hukuk dışı uygulamalarla karşılaşan tutukluların yaşamlarından yalın kesitler verdi. Baskı karşısında bireylerin yalnızlığını, direncini, umudunu etkin bir duyarlılıkla işledi. Öz, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede, yakalandığı akciğer kanseri hastalığından kurtulamayarak 6 Mayıs 2006 günü saat 17:22'de hayata gözlerini yumdu. Şile Mezarlığı'na defnedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN