4 branş öğretmenine kısıtlama: MEB’ten yeni uygulama

4 branş öğretmenine kısıtlama: MEB’ten yeni uygulama

Ücretli Öğretmenlerin Branş Görevlendirmelerine Yeni Kısıtlama. 4 branş için yeni uygulama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ders ücreti karşılığında görevlendirilen ve “ücretli öğretmen” olarak bilinen öğretmenler, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin dolduramadığı derslere girmek üzere görevlendirilirler.

Yeni Düzenleme: Özel Eğitim Öğretmenliği

2024-2025 eğitim öğretim yılında, ücretli öğretmenlerin özel eğitim öğretmenliği branşına görevlendirilmelerinde belirli şartlar aranacak. Buna göre, özel eğitim öğretmenliği yapacak olan ücretli öğretmenlerin ya özel eğitim sertifikasına sahip olmaları ya da rehberlik ve psikolojik danışma bölümünden mezun olmaları gerekecek.

Zihinsel Engelli Öğrencilere Daha Nitelikli Hizmet

Bu düzenleme, özellikle zihinsel engeli bulunan öğrencilere hizmet verecek öğretmenlerin daha nitelikli ve donanımlı olmasını sağlamayı amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için bu tedbiri aldığını belirtiyor.

İki Öğretmenli Sınıf Uygulaması

Özel eğitim öğretmeni olarak görevlendirilecek ücretli öğretmenler, sınıflarda iki öğretmen olarak görev yapacaklar. Bu uygulama, öğrencilerin daha fazla bireysel ilgi görmesini ve eğitim kalitesinin artmasını hedefliyor.

Bu yeni düzenleme, özel eğitim alanında görev yapacak ücretli öğretmenlerin daha nitelikli olmasını ve öğrencilere daha iyi hizmet sunulmasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN