Yüz binlerce kişinin gözü hükümetteydi: Yeşil pasaportta kapsam genişletilecek mi? Bakan Bolat resmen duyurdu

Yüz binlerce kişinin gözü hükümetteydi: Yeşil pasaportta kapsam genişletilecek mi? Bakan Bolat resmen duyurdu

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı hükümetten gelecek karardaydı! Yeşil pasaportta kapsam genişletecek mi? Ticaret Bakanı Bolat resmen duyurdu...

TUNACAN ATALAY

Son dönemde artan vize sorunları nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yeşil pasaport verilmesi istenen meslek gruplarının sayısı artmış ve bu konuya ilişkin kanun teklifi sayısı 19’a ulaşmıştı. TIR şoförleri, muhasebeciler, bekçiler, gazeteciler ve eczacılar gibi çeşitli meslek gruplarına yeşil pasaport verilmesi için hazırlanan yasa teklifleri Meclis gündemindeyken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan beklenmedik bir açıklama geldi.

Bakan Bolat, sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyonlara dikkat çekerek, yeşil pasaport uygulamasına yeni meslek gruplarının dahil edileceğine dair iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Bolat, "Sosyal medya dezenformasyonu ile yeşil pasaport uygulamasına dahil edildiği iddia edilen meslek grupları oldu. Fakat bu tamamen yanlış bir bilgi, uygulamayı genişletmiyoruz, yeşil pasaporta olan güveni sarsamayız" ifadelerini kullandı.

MECLİS'TEKİ KANUN TEKLİFLERİ BEKLEMEYE ALINDI

Sivil Havacılık Kanunu', TBMM Komisyonu'ndan geçti - Güncel Gündem Haberleri

TBMM’de görüşülmeyi bekleyen ve 19'a ulaşan kanun teklifleri, yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesini amaçlıyordu. Özellikle yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin vize işlemlerinde yaşadığı zorluklar nedeniyle, bu taleplerin arttığı gözlemleniyordu. Ancak Bakan Bolat'ın açıklaması, bu tekliflerin hayata geçme olasılığını zayıflattı.

YEŞİL PASAPORT BEKLENTİSİ İÇİNDE OLAN MESLEK GRUPLARI

Bakan Bolat yeşil pasaport hakkında açıklama yaptı: Çok net yanıt verdi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Yeşil pasaport verilmesi için teklif sunulan meslek grupları arasında, 15 yıl kıdemli gazeteciler, özel sektördeki doktorlar, TIR şoförleri, mühendisler, mimarlar, malul ve muharip gaziler gibi pek çok meslek grubu bulunuyordu. Ayrıca, TBMM ve Büyükşehir Belediyesi danışmanları, il ve ilçelerde görev yapmış eski belediye başkanları ve sendika yönetim kurulu üyeleri de yeşil pasaport bekleyenler arasındaydı. Ancak Bakan Bolat’ın açıklaması bu gruplar için hayal kırıklığı yarattı.

1.2 MİLYON YEŞİL PASAPORT SAHİBİ VAR, 800 BİN KİŞİ DAHA BEKLİYOR

Turizmcilerden yeşil pasaport için 'İlk hak eden sektör' açıklaması - Gündem Haberleri

Türkiye’de şu an 1.2 milyon kişinin yeşil pasaporta sahip olduğu biliniyor. Meclis’teki tekliflerin kabul edilmesi durumunda ise yaklaşık 800 bin kişi daha bu haktan yararlanabilecekti. Ancak Bakan Bolat’ın açıklamaları, mevcut pasaport sahipleri dışında kalanlar için umutları azalttı.

AVRUPA'DAN VİZE ENDİŞESİ

Yine vize çilesi: 'En yakın tarih 2-3 ay sonra' - Sondakika Haberler

Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları, Avrupa ülkelerinin yeşil pasaporta da vize koyabileceği endişesiyle yeni taleplere temkinli yaklaşıyordu. Bakan Bolat'ın açıklamaları, bu endişeleri teyit eder nitelikte oldu ve yeşil pasaportun kapsamının genişletilmesinin şu an için mümkün olmadığını gösterdi.

Bu gelişmeler, Türkiye'de yeşil pasaport bekleyen binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bakan Bolat’ın açıklamaları sonrası gözler, TBMM'de yapılacak görüşmelere çevrildi. Ancak şu an için, yeşil pasaport kapsamının genişletilmesi konusunda somut bir adım atılacağına dair bir işaret bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN