Uzun saatler bilgisayar başında çalışanlar göz sağlığını böyle korumalı! 20-20-20 kuralını uygulayın

Uzun saatler bilgisayar başında çalışanlar göz sağlığını böyle korumalı! 20-20-20 kuralını uygulayın

Ekrana uzun süre bakmak; göz kuruluğu, göz ağrısı, bulanık görme, baş, boyun ve bel ağrısı gibi rahatsızlıklara neden oluyor. Uzmanlar, göz sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte detaylar...

Medicana International İstanbul Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sait Alim, uzun süre boyunca ekrana bakmanın göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında uyardı.

UZUN SÜRE EKRANA BAKMAK GÖZLERE ZARARLI MI?

Odatv'de yer alan habere göre, Doç. Dr. Sait Alim, ekrana uzun süre maruz kalmanın göz kuruluğu, bulanık görme, göz ağrısı, baş, boyun ve bel ağrısı gibi problemlere sebep olabileceğini söyledi.

Göz sağlığının korumak için ise 20-20-20 kuralını tavsiye eden Doç. Dr. Sait Alim, her 20 dakikada bir ekrana bakmaya ara verip 6 metre uzağa 20 saniye bakmanın göz kaslarını rahatlatacağını aktardı. Tavsiye ettiği kuralın özellikle miyop (uzağı görememe) hastalığı olan çocuklarda miyopun ilerleyişini yavaşlatmada etkili olacağını söyledi.

GÖZ SAĞLIĞI İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Uykudan önce ekrana bakmanın uyku kalitesini düşürebileceğine değinirken uyku saatlerine yaklaşıldığında ekrana bakmanın sınırlandırılmasının önemine vurgu yaptı. Uykudan 1-2 saat kadar önce ekrandan uzak kalmanın, kaliteli ve sağlıklı bir uyku için hayati olduğunu ifade etti.

Ortamdaki ışığa göre bilgisayar ekranı parlaklığının ayarlanmasını, ekranın göz seviyesinin biraz daha altında tutulmasını ve mavi filtreli gözlüklerin kullanılmasını göz sağlığı açısından sağlıklı olacağı bilgisini aktaran Doç. Dr. Sait Alim, ekran başında fazla zaman geçirdiğini düşünenlerin ise, yıllık göz kontrollerini ihmal etmemeleri gerektiğini de hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN