O tarihlerde felaket bekleniyor! İstanbul'dan giriş yapacak: Karadeniz'de "Blackane" oluşum riski...

O tarihlerde felaket bekleniyor! İstanbul'dan giriş yapacak: Karadeniz'de "Blackane" oluşum riski...

Uzmanlar tarih vererek uyarılarda bulundu. Karadeniz'de büyük risk oluştuğunu bahsederek tahminleri açıklandı. İstanbul'dan giriş yapacak felaket işaret edildi. Karadeniz'de 'Blackane' oluşum riski haritası paylaşıldı. İşte o harita...

BURAK ÖZTOPRAK

Uzmanlar felakete karşı tarih vererek uyarılarını paylaştı. Deniz sıcaklıklarında oluşan anormallikler karşısında, Karadeniz'de risk oluştuğu açıklandı. İstanbul'dan giriş yapacak 'Backane' oluşum risk haritası paylaşıldı. İşte beklenen felaket...

O TARİHLERE DİKKAT EDİN

Türkiye'de artan ve azalan sıcaklıklar karşısında uzmanlardan kritik bir açıklama geldi. Hava tahminlerini sosyal medya üzerinden paylaşan Hava Forum, felaketi işaret ederek uyardı. Karadeniz'de su sıcaklığının anormal seviyelere ulaşmasıyla tahminler korkuttu. Yaşanan durum karşısında 'Blackane' isimli kasırga benzeri fırtına oluşumları haritalandırıldı. Bu oluşumların tetiklenebileceğinden bahsedilen paylaşımda, "İşte bu durum bazı tahminlerde gözükmeye başladı. Henüz çok erken ama takip etmekte fayda var." ifadeleri paylaşıldı. Paylaşılan haritanın 30 Ağustos - 1 Eylül tarihleri için geçerli olduğu belirtildi.

BLACKANE NEDİR?

Karadeniz Kasırgası Blackane, Karadeniz bölgesinde meydana gelen bir kasırgayı ifade eden özel bir isimdir. 2021 yılında meydana gelen bu hava olayı, Karadeniz bölgesinde oldukça etkili olmuş ve büyük hasara yol açmıştır.

Blackane kasırgası, yüksek rüzgar hızları, yoğun yağışlar ve büyük dalgalarla karakterize edilen bir kasırga olarak bilinir. Bu tür hava olayları, Karadeniz’in iklim koşulları nedeniyle özellikle güçlü ve etkili olabilir. Kasırga, fırtına sistemi olarak çok geniş bir alanda etkili olabilen ve ciddi hava koşulları yaratan bir yapıdır.

Karadeniz'de meydana gelen kasırgalar, bölgenin jeomorfolojik yapısı ve iklim koşulları nedeniyle yerel halk ve altyapı üzerinde büyük etkiler yaratabilir. Bu tür olaylar, deniz ve kara arasındaki sıcaklık farklarından, rüzgar sistemlerinden ve diğer atmosfer koşullarından etkilenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN