Zuckerberg'den sansür itirafı: Biden yönetimi bizi zorladı

Zuckerberg'den sansür itirafı: Biden yönetimi bizi zorladı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, pandemi döneminde Biden yönetiminin şirketine sansür baskısı yaptığını itiraf etti. Zuckerberg, o dönemde aldığı bazı kararlar için pişman olduğunu belirterek, bugün olsa aynı adımları atmayacağını vurguladı.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Kovid-19 döneminde şirketinin karşılaştığı zorluklarla ilgili önemli itiraflarda bulundu. Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'ne gönderdiği mektupta, Biden yönetiminin Kovid-19 salgını sırasında şirket üzerinde sansür baskısı uyguladığını belirtti. Zuckerberg, "O dönemde aldığım bazı kararları bugün almam" diyerek pişmanlığını dile getirdi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE HÜKÜMET BASKISI

Zuckerberg, özellikle 2021 yılında hissettikleri baskının yoğun olduğunu ve Kovid-19'la ilgili hiciv ve mizah içeren paylaşımların bile sansürlendiğini açıkladı. O dönem hükümetin baskılarına boyun eğmek zorunda kaldıklarını belirten Zuckerberg, bu durumu "hatalı" bulduğunu ve şirketin daha açık sözlü olmaması nedeniyle pişmanlık duyduğunu söyledi. "Geriye dönüp baktığımda, o kararları almamalıydık" dedi.

Biden, Temmuz 2021'de yaptığı bir konuşmada sosyal medya platformlarını pandemi hakkında yanlış bilgi yaymakla suçlamış ve bu platformların "insanları öldürdüğünü" öne sürmüştü. Kovid-19 salgını sırasında sosyal medya, aşı karşıtlarının ve komplo teorisyenlerinin bir araya geldiği bir alan haline gelmişti.

SANSÜR TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Zuckerberg, sadece Kovid-19 değil, aynı zamanda Biden'ın oğlu Hunter Biden ile ilgili yolsuzluk iddialarına dair içeriklerin de FBI tarafından uyarıldığı için platformda paylaşılmasının engellendiğini söyledi. Bu konuda da pişman olduğunu belirten Zuckerberg, "Geriye dönüp baktığımda, hikayenin değerini düşürmemeliydik" dedi.

Zuckerberg, ayrıca 2020 seçimleri sırasında seçim altyapısını desteklemek amacıyla attığı adımları da bir daha tekrarlamayacağını ifade etti. O dönemde tarafsız olmayı amaçladığını vurgulayan Zuckerberg, artık bu tür bir katkının söz konusu olmayacağını açıkladı.

CUMHURİYETÇİLERİN TEPKİSİ

Mektubun içeriği, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'ndeki Cumhuriyetçiler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Zuckerberg'in itirafları, Biden yönetimi döneminde sosyal medya platformlarının sansür uyguladığına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN