Bakanlık resmen duyurdu: O hizmet, emeklilere ücretsiz oldu! Bu yıl 'Emekliler Yılı' ilan edilmişti

Bakanlık resmen duyurdu: O hizmet, emeklilere ücretsiz oldu! Bu yıl 'Emekliler Yılı' ilan edilmişti

Hükümet, maaşlarına yapılan zammı yeterli bulmayan emekliler için çeşitli indirim kampanyaları düzenliyor. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir hizmetin emekli vatandaşlara ücretsiz olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Emekliler Yılı' kapsamında girişleri ücretsiz olan halk plajlarında şezlong ve şemsiyelerin emeklilere ücretsiz sunulacağını duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabındaki 'müjde' şöyle:

"Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak."

"HÜKÜMET, TÜRKİYE GERÇEKLİĞİNDEN KOPMUŞ DURUMDA"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişleri ücretsiz olan halk plajlarında, şezlong ve şemsiyelerin de emeklilere ücretsiz sunmasına, "Emeklinin bırakın denize gitmeyi, otobüse binmeye parası yok, şehirler arası seyahat etme şansı yok, sen emekliğe şezlongları ve şemsiyeleri ücretsiz veriyorsun. Bu emekliyle dalga geçmek. Maalesef hükümet, Türkiye gerçekliğinden kopmuş durumda" diyerek tepki gösterdi.

Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı, "Emeklilerimiz için yeni bir müjde. Emekliler Yılı kapsamında halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunuyoruz. Halihazırda girişleri ücretsiz olan halk plajlarımızda artık şezlong ve şemsiye de emeklilerimize ücretsiz olarak sunulacak" duyurusuna tepki gösterdi.

"EMEKLİ SOKAĞA ÇIKAMIYOR, TATİLE NASIL GİTSİN?"

10haber'de yer alan habere göre, Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı, emekli yılı kapsamında plajlardaki şezlong ve şemsiyelerin ücretsiz olacağını duyurmuş. Allah size akıl fikir versin. Emeklinin bırakın denize gitmeyi, otobüse binmeye parası yok, şehirler arası seyahat etme şansı yok, sen emekliğe şezlongları ve şemsiyeleri ücretsiz veriyorsun...

Bu emekliyle dalga geçmek. Maalesef hükümet, Türkiye gerçekliğinden kopmuş durumda. Saray’dan dışarı çıkmadıkları için fil dişi kulelerden çıkmadıkları için sokaktaki emekliden bihaber yaşamaya devam ediyorlar. Başka şeyler de yapmışlardı: Emekliye uçakta indirim. Emekli belediye otobüsüne binemiyor. PTT kargolarda yüzde 20 indirim. Sinema ve tiyatro fiyatlarında indirim... Allah size akıl fikir versin.

Emekli bir bardak çay içecek parayı bulamıyor, emekli bir simit bile yiyemiyor, emekli artık çay ocaklarında, kahvelerde oturamıyor. Çay parası ödeyemedikleri için bu vicdansızlar, Türkiye'nin ve emeklinin gerçekliğinden kopuk anlayışla emekliyle dalga geçiyor. Emekli, sokağa çıkamıyor, elbise, ayakkabı alamıyor, sen şezlongda plajda indirim yapıyorsun.

12 bin 500 TL ile emeklinin karnını doyurması, barınması mümkün değil. Ev kiraları en küçük şehirlerde bile 15 bin TL olmuş sen emekliye şezlongda, plajda indirim yapıyorsun. Bu kadar vicdansız emeklisinden, halkından kopuk bir iktidar gelmemişti. Her zaman söylediğimiz gibi söylüyoruz: Geçim yoksa seçim var."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN