Samsun'a kuracaktı rotasını o ilimize çevirdi! Chery Türkiye'de kuracağı fabrikanın adresini değiştirdi

Samsun'a kuracaktı rotasını o ilimize çevirdi! Chery Türkiye'de kuracağı fabrikanın adresini değiştirdi

Dünyaca ünlü otomobil markası Chery, tüm planlarını değiştirdi. Samsun'da açılması beklenen fabrikanın yeni adresi belli oldu. Çinli otomobil devi otomobillerine artık Türkiye'nin o şehrinde üretecek. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Chery, Türkiye'de kuracağı üretim üssü için çalışmalarını sürdürüyor. Herkesin dört gözle Samsun'da açılmasını beklediği o fabrikanın yeni adresi belli oldu. Dünyada en hareketli sektörlerden biri olarak karşımıza çıkan otomotiv sektöründe yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayacak yeni adımlar atılmaya devam ederken Çinli şirketin karar değişikliği o şehre yaradı.

Türkiye, otomotiv sektöründe Çinli devlerin radarında. Son gelişmeler, Türkiye’nin otomotiv üretim üssü olma yolunda büyük adımlar atmaya hazırlandığını gösteriyor. BYD’nin Manisa’da yıllık 150 bin araç kapasiteli fabrika kurmaya başlamasının ardından, Çin’in diğer otomotiv devleri de Türkiye’ye yatırım yapmak için harekete geçti.

CHERY ROTASINI BALIKESİR’E ÇEVİRDİ

Daha önce Samsun’da fabrika kurmak için görüşmeler yaptığı bilinen Chery, son duyumlara göre Balıkesir’e yönelmiş durumda. Chery’nin, BYD’ye sağlanan elektrikli ve PHEV hibrit araçlar için verilen ek mali yükümlülük muafiyetini, benzinli motorlu araçlar için de talep ettiği konuşuluyor. Bu talep, Chery’nin Türkiye’ye yönelik yatırım planlarını daha da cazip hale getirebilir.

Chery'den dev yatırım Samsun'a geliyor! Fabrika kuracağı resmen açıklandı - Haber Muhtarı

MG VE SAMSUN: YENİ BİR OTOMOTİV MERKEZİ Mİ?

SAIC Grubu çatısı altındaki MG, Türkiye’de yatırım için ciddi görüşmeler yürüten bir diğer Çinli dev. 1 yılı aşkın süredir süren bu görüşmelerde, MG’ye Samsun’daki bir arazi önerildiği biliniyor. Eğer bu görüşmeler olumlu sonuçlanırsa, Samsun, Türkiye’nin yeni otomotiv üretim merkezi olabilir.

Chery'nin Mega Fabrikası Dakikada 1 Araç Üretiyor! - Chery Türkiye

GEELY VE TÜRKİYE: 2025’TE PAZAR GİRİŞİ PLANLANIYOR

Bir süredir distribütörlerle görüşmeler yapan Geely, Türkiye pazarına doğrudan giriş yapma planlarıyla dikkat çekiyor. Aldığımız bilgilere göre Geely, 2025’in ilk çeyreğinde üç yeni modelle Türkiye pazarına girmeyi hedefliyor. Ayrıca, bazı hafif ticari araç üreticileriyle de üretim işbirlikleri için görüşmeler gerçekleştirdiği, ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadığı bildiriliyor.

Artık Çinli değil: Chery, Türkiye’de üretim için ilk adımı attı!

DFSK: TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’NIN EĞİTİM MERKEZİ YAPIYOR

DFSK, Türkiye’ye olan ilgisini sadece üretimle sınırlı tutmuyor. E5 adlı PHEV hibrit modelini Türkiye’de satışa sunan marka, yeni modellerini de yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planlıyor. Ayrıca, Türkiye’yi Avrupa için bir eğitim merkezi olarak kullanmaya başlayan DFSK, ülkemizin otomotiv sektöründeki stratejik önemini artırıyor.

Çinli devden Türkiye'de fabrika planı: Büyük planlarımız var | Otomotiv Haberleri

TÜRKİYE OTOMOTİVDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR

Çinli otomotiv devlerinin Türkiye’ye yönelik artan ilgisi, ülkemizi bölgedeki otomotiv üretim üslerinden biri haline getirme potansiyeline sahip. BYD’nin Manisa’daki yatırımıyla başlayan bu süreç, Chery, MG, Geely ve DFSK gibi markaların da katılımıyla büyüyerek devam ediyor. Türkiye, otomotiv sektöründe yeni bir döneme adım atarken, bu gelişmelerin ülkemize sağlayacağı ekonomik ve stratejik avantajlar merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN