Kiracılara kara haber: O tarihte kira ücretleri yüzde 65 artacak! Sektör temsilcileri açıkladı

Kiracılara kara haber: O tarihte kira ücretleri yüzde 65 artacak! Sektör temsilcileri açıkladı

Kira artışlarındaki yükseliş durdurulamazken vatandaşa bir kötü haber sektör yetkililerinden geldi. Kira ücretlerindeki artışın katlanarak artması bekleniyor. Yetkililer, kira fiyatlarına zam gelecek tarihi açıkladı. İşte detaylar...

Yüksek enflasyon nedeniyle iğneden ipliğe zam geldiği gibi kira fiyatlarında da fahiş artış yaşandı. Hayat pahalılığına karşı vatandaşın belini büken kira fiyatları, sektör yetkililerine göre 2024 Ekim ayında büyük oranda yükselecek.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Enflasyon Raporu sunumunda, kira enflasyonunda yavaşlama görüldüğünü, fiyat artışlarının eskisi kadar yüksek olmadığı mesajını verirken, sektör yetkilileri farklı açıklamada bulundu.

EV KİRALARI YÜKSELİR Mİ?

Gercekgundem'de yer alan habere göre, yetkililer, özellikle 2024 Ekim ayında yükselecek kira fiyatlarının, üniversitelerin açılması ile büyük kentlerde yaşanacak taşınma hareketliliğinde daha da hissedileceğini söyledi.

Gayrimenkul uzmanı Olcay Selvi, "İstanbul kira ortalamasını alırsak 100 metrekare kira ortalaması 20 bin TL idi. 20 bin TL'nin kira zamları uygulanırsa 33 bin TL civarına çıkması lazım. Şu anda aynı dairenin boş fiyatı 25 bin ile 27 bin TL arasında" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN