İPA Başkanı Buğra Gökçe'den Murat Kurum'a tepki: Askeri araziler rant için betona gömülüyor

İPA Başkanı Buğra Gökçe'den Murat Kurum'a tepki: Askeri araziler rant için betona gömülüyor

İPA Başkanı Buğra Gökçe, İstanbul’un en değerli askeri arazilerinin rant uğruna yapılaşmaya açılmasını sert bir dille eleştirdi. Gökçe, İstanbul’un deprem riskine karşı daha dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurgularken, askeri arazilerin betona gömülmesinin kente zarar verdiğini belirtti.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe, Çekmeköy’deki askeri arazinin yapılaşmaya açılması konusunda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tepkisini dile getirdi. Gökçe, askeri alanların rant amacıyla kullanılarak, İstanbul’un deprem riskine karşı daha dayanıklı bir konut stoku oluşturma çabalarının baltalandığını söyledi.

KURUM'UN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Gökçe, 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı tarafından yapılan “Askeri arazileri rant olarak görmedik” açıklamasını hatırlatarak, bu sözün aksine askeri arazilerin betona gömüldüğünü belirtti. Çekmeköy’deki askeri arazinin önce bakanlık tarafından “rezerv yapı alanı” ilan edilip, parseller halinde bölünerek 2019 yılında 200 bin metrekarelik bölümüne inşaat izni verildiğini ifade eden Gökçe, bu alanın ihalesiz olarak Emlak Konut GYO'ya satıldığını aktardı.

foto-001.jpg

2021 yılında yeni bir imar planı hazırlandığını belirten Gökçe, bu planda 860 bin metrekarelik eski askeri alanın 355 bin 881 metrekaresinin konut ve ticari birimler için ayrıldığını ve yine ihalesiz olarak TOKİ tarafından Emlak Konut GYO'ya 937 milyon lira bedelle satıldığını söyledi. Ancak, mahkemenin 2022 yılında imar planlarını iptal ettiğini de sözlerine ekledi.

"DEPREM RİSKİ UNUTULDU"

Gökçe, "Bugün İstanbullulara hizmet edebilecek çok önemli bir alan rant için betona gömüldü" diyerek, askeri alanların sadece rant amacıyla kullanılması ve İstanbul’un deprem riskine yönelik yapılması gereken çalışmaların geri planda kalmasının kenti olumsuz etkilediğini vurguladı. Gökçe’nin açıklamalarına göre, bu askeri arazide yapılan proje 456 konutluk lüks bir site olarak inşa edilmiş olup, 3+1 daireler 18 milyon TL'ye satışa sunuluyor.

Gökçe, İstanbul’un deprem riski taşıyan bir kent olduğunu ve askeri arazilerin bu risk göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN