Üsküdar Belediyesi'nin ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başvuruları başladı

Üsküdar Belediyesi'nin ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başvuruları başladı

Üsküdar Belediyesi'nin 9-26 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi bireylere ücretsiz HPV aşısı uygulaması başvuruları başladı. Başvurular 16 Eylül'de sona erecek, aşılar ise 23 Eylül’de başlayacak.

Üsküdar Belediyesi, ilçede ikamet eden 9-26 yaş aralığındaki ihtiyaç sahibi bireylere HPV (İnsan Papilloma Virüsü) aşısını ücretsiz olarak sunmaya hazırlanıyor. Türkiye'de artış gösteren HPV kaynaklı kanser vakalarına karşı önemli bir adım atan Üsküdar Belediyesi, 6 Eylül ile 16 Eylül tarihleri arasında başvuruları toplayarak bu kritik aşıyı ücretsiz olarak uygulayacak. Sosyal yardım alan ailelerin kız ve erkek çocukları ile kadınlar aşıdan faydalanabilecek.

Başvurular, belediyenin "uskudar.bel.tr" resmi internet sitesi üzerinden alınacak ve değerlendirme sonrası Sağlık İşleri Müdürlüğü randevuları oluşturacak. Aşılar, 23 Eylül itibarıyla Validei Atik’teki Zeynep Kamil Aile Sağlığı Merkezi’nde uygulanmaya başlanacak.

9981329.jpg

HPV AŞISINI NEDEN YAPTIRMALIYIZ?

HPV rahim ağzı kanseri başta olmak üzere, anüs, penis, vajina, vulva ve orofaringeal (boğaz) kanserlere neden olabilir. HPV aşısı, bu kanser türlerinin büyük çoğunluğuna karşı koruma sağlar. HPV, genital siğillere de neden olabilir. Aşı, bu siğillere karşı da koruma sağlar. HPV, cinsel temas yoluyla kolayca yayılabilir. Aşı, virüsün yayılmasını engelleyerek toplum sağlığını korumaya yardımcı olur. HPV aşısı, en etkili şekilde 11-12 yaşlarında, cinsel aktivitenin başlamasından önce yapıldığında koruma sağlar. Ancak, daha ileri yaşlarda da faydalı olur. Araştırmalar, HPV aşısının güvenli ve etkili olduğunu göstermektedir. Aşı, dünya genelinde milyonlarca insana uygulanmıştır ve ciddi yan etkileri bulunmamaktadır. HPV aşısı, hem bireysel hem de toplum sağlığı için önemli bir koruyucu tedbirdir. Emziren kadınlar yaptırabilir. Bununla birlikte hamile kadınlara önerilmemektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN