Kentin İçin Harekete Geç!

Kentin İçin Harekete Geç!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında “Kentin İçin Harekete Geç!” sloganıyla yola çıkarak önemli bir farkındalığa imza atacak.

Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki öncü farkındalık kampanyası olan ve 2024 yılı için “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleşecek Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda sosyal eşitlik, daha fazla yol güvenliği, daha az gürültü, hava kirliliği ve daha iyi bir yaşam kalitesi ile kentlerdeki vatandaşların beklentilerinin karşılanması amaçlanıyor.

“Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleşecek hafta kapsamında, kamusal alanların nasıl paylaşılacağının vatandaş katılımıyla karar verilmesini, yayalar ile bisikletliler başta olmak üzere herkesin güvenli ve rahat bir şekilde hareket edebilmesini teşvik ediyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle yapılacak etkinlikler:

“Kendin için Kentin için Yürü”

17 Eylül Salı günü saat 10.00’da Ulus Anıtı’ndan başlayarak tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde son bulan yürüyüşle, kentin tarihini ve yayalaştırma projeleri ile tramvaya geçiş sürecini anlatan bir etkinlik düzenlenecek.

“Kentim için Yeşil Ulaşımı Keşfediyorum”

18 Eylül Çarşamba günü saat 09.00’da öğrenciler belediye otobüsleri ile alınıp ESTRAM’a götürülecekler. ESTRAM’da ilkokul öğrencilerine yönelik toplu ulaşımın ve bisiklet kullanımının öneminin anlatıldığı eğitim turu gerçekleşecek.

“Çocuk Şenliği”

19 Eylül Perşembe günü saat 18.00-21.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ortaklığıyla Çocuk Şenliği düzenlenecek. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşecek etkinlikte çocuklar için etkinlikler ve stantlar olacak.

“Kendin için Kentin için Harekete Geç”

21 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’de Eskişehir Kent Konseyi, Eskişehir Bisiklet Derneği (VelEsBid) iş birliğinde, Haller Gençlik Parkı’nda, aktif hareketliliğin kentlerimiz ve kendi sağlığımız için öneminin anlatıldığı açık hava paneli düzenlenecek.

“Bugün Yollar Senin”

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi paydaşlığında 22 Eylül Pazar günü ise “Bugün Yollar Senin” sloganıyla arabasız bir gün için bisiklet turu yapılacak. Saat 10.00’da Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı, saat 10.30’da Odunpazarı Meydanı’ndan başlayacak bisiklet korteji Kanlıkavak Gazebo’da son bulacak. Kortejin tamamlanmasının ardından ise Gazebo Park’ta birçok etkinlik düzenlenerek hediye çekilişi gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN