Tarımın Gizli Kahramanları “Kadınlar”

Tarımın Gizli Kahramanları “Kadınlar”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, FAO Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ve Ziraat Odaları iş birliği ile Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve Dünya Gıda Günü kapsamında “Tarımın Gizli Kahramanları: Kadınlar” etkinliği düzenledi.

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü (FAO) Türkiye, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odaları ve Ziraat Odaları iş birliğiyle etkinlik gerçekleştirildi.

Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonunda düzenlenen “Tarımın Gizli Kahramanları: Kadınlar” etkinliğine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Çuhadar, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Selma Güder, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Necat Yatır’ın ve çok sayıda STK temsilcisinin katılım gösterdiği etkinlikte, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü’nden (FAO) Neşe Çakır Sayran, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Handan Giray, Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Nevin Dereli, Mihalıççık Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fevziye Kartaltepe, Genç Rençberler Derneği Başkanı Burak Kuşan tecrübelerini ve tarımda ayakta durmak için yapılması gerekenlerden bahsetti.

Etkinlikte üreticilere seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Çuhadar, “Kadınlarımız kırsalda girişimciliğin de en önemli paydaşı konumuna gelmiştir. Bu anlamda kooperatifleşmenin, kırsalda üretime katma değer katmanın, yöresel değerlerin bugüne kadar gelmesinde kritik rolü her zaman kadınlar üstlenmektedir. Kırsal mahallerimizde tarlada, hayvanların başında, arı kovanlarında, kooperatiflerin başında kısacası her yerde kadınları görürsünüz. İşte bu yüzden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın gelişimine ve kırsalda öncü olmasına katkı sağlamaya devam ediyoruz. Tarımsal desteklerimizde kadın önceliği uygulaması, kadın üreticilerimizin başvurularının ve taleplerinin yerine getirilmesi, kadın kooperatiflerinin isteklerinin karşılanması gibi öncelikleri her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Bu vesileyle üreten kadınların, emekçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde dünyadaki açlık ve yetersiz beslenme konularına dikkat çeken Nihat Çuhadar, “Açlıkla mücadele, sürdürülebilir tarım uygulamaları, iklim değişikliği ve sağlıklı beslenme gibi konuların öne çıktığı bugünde ‘sıfır açlık’ hedefiyle dünyadaki açlık ve yetersiz beslenme sorununa da dikkat çekmektedir.” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda üreticiler ve paydaşlar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye tarıma ve üretime verdiği önem nedeniyle teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN