Taşı kaldırdı altından servet çıktı! O ilimizde inanılmaz keşif: Bu paraların tarihte başka örneği yok

Taşı kaldırdı altından servet çıktı! O ilimizde inanılmaz keşif: Bu paraların tarihte başka örneği yok

Taşı kaldırdı, altından servet çıktı! O ilimizdeki yapılan keşif şok etti! Bu paraların tarihte başka örneği yok...

Eskişehir’deki Karacahisar Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında, Osmanlı Padişahı I. Murad’a ait ramazan ayı için özel olarak basılmış bronz sikkeler keşfedildi. Bu sikkeler, Osmanlı tarihinde ay ismi taşıyan ilk ve tek örnek olarak tarihe geçti.

Osman Gazi tarafından fethedilen Karacahisar Kalesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi işbirliğinde süren kazılarda önemli bulgulara ulaşıldı. Sikkelerin bir yüzünde “Murad Han-Azze nasruhu-Allah O’nu aziz yardımı ile galib kılsın”, diğer yüzünde ise “Ramazan 790” ifadesi yer alıyor. Tarihçilere göre bu sikkeler 1388 yılına, I. Murad dönemine ait ve Osmanlı’nın kurumsallaşma sürecine ışık tutuyor.

whatsapp-image-2024-10-17-at-10-40-52.jpeg

Kazı başkanı Doç. Dr. Hasan Yılmazyaşar, Karacahisar Kalesi’nin Osmanlı tarihindeki önemini vurgularken, bu keşfin hem kale hem de bölge tarihi için büyük bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kazı çalışmaları devam ederken, keşfedilen bu sikkelerin Osmanlı parasal tarihine eşsiz bir katkı sunduğu ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN