Ankara Büyükşehir Belediyesinden Dünya Meme Sağlığı Günü Farkındalık Etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Dünya Meme Sağlığı Günü Farkındalık Etkinliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Farkındalığın Gücü Derneği ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliği ile 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi halk sağlığı alanında bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Farkındalığın Gücü Derneği ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) iş birliği ile 15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü Farkındalık Etkinliği düzenlendi.

Meme Kanseri konusunda farkındalık yaratmak için Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; uzmanlar tarafından katılımcılara ülkede en çok görülen kanser türleri, kanser artış nedenleri ve alınacak tedbirler anlatıldı.

Etkinlikte; Farkındalığın Gücü Derneği üyelerinin oluşturduğu Farkındalık Korosu ve Latin Dansları Gösterisi ile katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşarken, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Burcu Kurt Çiçek, Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör ve BELPA Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara katılıcımlar için hazırlanan plaketleri sundu.

“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞINI ÖNCELİKLİ TUTARAK HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Dünya Meme Sağlığı Günü Farkındalık Etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, “Meme kanseri, kadınlar arasında en sık görülen kanser türlerinden biri olup, erken teşhisin hayat kurtarıcı bir önemi vardır. Bu nedenle Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, meme kanseri konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumu bilinçlendirmek adına çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. KETEM ile iş birliği yaparak, Aile Yaşam Merkezlerimizde ve Kadın Lokallerimizde ücretsiz meme kanseri taramaları sunuyoruz. Bu merkezlerde kadınlarımız, düzenli kontrollerden geçerek erken teşhis imkânına sahip oluyorlar. Çünkü biliyoruz ki erken teşhis, tedavi süreçlerinde başarı oranını önemli ölçüde artırmaktadır” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden sosyal destek alan ailelerin 9-30 yaş arası çocuklarına yönelik ücretsiz HPV aşı uygulamasını başlattıklarını da hatırlatan Baki Kerimoğlu; “Türkiye'de ilk kez Mansur Yavaş tarafından duyurulan ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başladığını da sizlerle paylaşmak isterim. Belediyemizden sosyal yardım alan 1600 vatandaşımıza ücretsiz HPV aşısı sağlayarak, rahim ağzı kanserine karşı koruma sunuyoruz. Biz, sağlığın herkes için erişilebilir olması gerektiğine inanıyoruz” dedi. Kerimoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

Eğitimde fırsat eşitliği yaratırken, sağlıkta da aynı önceliği gözetiyoruz. Tüm bu hizmetler, halkımıza duyduğumuz sorumluluğun bir parçasıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın sağlığını ve refahını her zaman öncelikli tutarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu anlamlı günde, meme kanserine karşı mücadelemizde hep birlikte bir adım daha atıyoruz. Unutmayalım, erken teşhis hayat kurtarır.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR

Başkentte toplum sağlığını önceleyen birçok uygulamayı hayata geçirdiği için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Farkındalığın Gücü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Ayhan düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Biz Farkındalığın Gücü Derneği olarak Farkındalık Koromuz ile buradayız. Bu etkinlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığının bize de yer vermesi çok önemli çünkü biz 2008 yılından beri aslında meme kanseri erken tanısı konusunda farkındalık yaratmak adına kurmuştuk koromuzu. Koromuzdaki bütün kadınların meme kanseri konusunda hikâyeleri var, aslında o zamandan beri hep bakıyoruz acaba dünyada bir örneği var mı diye yok hala da yok. Meme kanseri çalışmaları üzerine destek vermek üzere kurulan korolar var ama bilhassa kendi hikâyesi olan kadınlardan oluşan bir koro da hala kurulmadı. Değerli buluyoruz bu çalışmayı çünkü şarkı söylüyoruz, hayattayız ki şarkı söylüyoruz mesajını veriyoruz. Yani erken tanının önemini şarkı söyleyerek vurgulamış oluyoruz. Uzun yıllar başarılı olduğumuzu düşünüyorum çünkü sadece hikâyesi olan insanlar değil bu konunun muhatabı, aileler, temasta olan herkes, toplumun kendisi… Eğer bir kişi sağlıklı olursa tüm toplum sağlıklı olur, işte biz bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, ekim ayı meme kanseri etkinlikleri çerçevesinde bizleri de davet etmelerinden dolayı teşekkür ederiz.

40 yaşından itibaren tüm kadınları mamografi çekilmesi gerektiğini söyleyen Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM birimi doktoru Selcan Kılıç ise Ekim ayı Meme Kanseri farkındalık ayı. KETEM’lerimizde ücretsiz bir şekilde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve Kolorektal kanser taramaları yapmaktayız. 40 yaşından itibaren tüm kadınları iki yılda bir mamografi çekilmesi için KETEM’e bekliyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN