Bu illerde yaşayanlar dikkat, mevsimin ilk karı geliyor! Meteoroloji il il duyurdu: Her yer bembeyaz olacak

Bu illerde yaşayanlar dikkat, mevsimin ilk karı geliyor! Meteoroloji il il duyurdu: Her yer bembeyaz olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il paylaşarak kar uyarısında bulundu. Mevsimin ilk kar yağışı yola çıkarken, bu illerde yaşayanlar hazırlığını yapsın. Sarı kodlu uyarının ardından o bölgeler bembeyaz olacak. İşte o iller...

Meteoroloji'nin uyarıları üzerine, o illerde yağışlar başladı. Ülkenin birçok kentinde görülen sağanak yağışlar ve kar yağışları dikkat çekiyor. O tarihten itibaren 17 il için sarı kodlu uyarı verilirken, sıcaklıkların 12 derece kadar azalacağı tahmin ediliyor. İşte o iller...

SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Türkiye'de etkisini gösteren aşırı sıcaklıkların ardından kar yağışı tahminleri geldi. Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin açıklamalarına göre, kuzey ve batı kesimlerinde sıcaklıklar düşecek. Tahminlere göre hissedilir derecede 6 - 12 derece arasında bir düşüş yaşanacak. Soğuk hava dalgası kuzeyli rüzgarlarla birlikte kuvvetli bir şekilde gelerek, yeni haftaya kadar etkisini sürdürecek.

6710f1d3dc657caf2c7a7817.webp

17 İLDE SARI KODLU UYARI

Hava sıcaklıklarının azalmasıyla beraber Iğdır, Ağrı ve Kars illerinde yağış bekleniyor. Soğuk havanın etkisiyle beraber gelen yağışlarda Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı tahminler arasında yer aldı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından Iğdır'da sıcaklık hızla düşerken, sağanak yağışlar etkisini gösterdi.

Meteoroloji'nin açıklamalarına göre, 17 ilde sarı kodlu uyarı yapıldı. Bugün için Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Trabzon, Şanlıurfa, Siirt, Batman, Van ve Iğdır için toplamda 13 sarı kodlu uyarı yapılırken, yarın için Artvin, Giresun, Rize ve Trabzon olmak üzere toplamda 4 sarı kodlu uyarı yapıldı.

6710f170dc657caf2c7a7812.webp

MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Ağrı Dağı'nda sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilerleyen saatlerde aşağı kesimlere kadar etkisini gösterdi. Bayburt'un yüksek kesimlerinde bulunan yaylalar beyaza bürünürken, mevsimin ilk karlarından birisi yağmaya başladı. Kar yağışı özellikle Bayburt'un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon'un Çaykara ilçesinde 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı eteklerindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köylerinde etkisini gösterdi. Bayburt ile Erzurum arasındaki Kop Dağı'da yağışların ardından bembeyaz oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN