Mezun olup iş bulamayınca kendi işini kurdu! Herkes yapamazsın diyordu, genç girişimci paraya para demiyor

Mezun olup iş bulamayınca kendi işini kurdu! Herkes yapamazsın diyordu, genç girişimci paraya para demiyor

Mezun olduktan sonra yapacak iş bulamadı, kendi işini kurdu! Herkes yapamazsın diyordu ama genç girişimci olmaz denileni başardı! Şimdi paraya para demiyor...

Türkiye'de manda popülasyonunda yaşanan azalma, manda sütü ve ürünlerine olan talebi artırdı. Bu durum, girişimci ruhlu gençlere yeni fırsatlar sunuyor. Manda sütü teminindeki zorlukları fark eden Pelin Barlas, bu fırsatı değerlendirerek işini kurdu ve kısa sürede başarıya ulaştı.

MANDA POPÜLASYONUNDAKİ DÜŞÜŞ, GIDA ARZINI ZORLAŞTIRDI

İş bulamayınca kurduğu manda çiftliğinin patronu oldu - Antalya Haberleri

Türkiye'de manda popülasyonu son yıllarda hızla azaldı. 1960'larda 1 milyonun üzerinde olan manda sayısı, 2022'de 121 bin 77'ye kadar düştü. Manda yetiştiriciliği, 2020'de 192 bin 489 ile en yüksek seviyesine ulaşsa da, 2023'te bu sayı 158 bin 514'e geriledi. Manda sütü ve ürünlerine olan ilgi arttıkça, gıda temini sorunları da ortaya çıktı. Bu zorluklar, genç girişimcilere ilham kaynağı oldu.

İŞ ARARKEN ÇÖZÜMÜ MANDA YETİŞTİRİCİLİĞİNDE BULDU

anda-2.jpg

Pelin Barlas, İstanbul’da bir üniversiteden 2015 yılında mezun olduktan sonra iş bulma çabaları sırasında ailesinin Antalya’daki çiftliğinde vakit geçirmeye başladı. 4 yıl boyunca iletişim fakültesi mezunu olarak iş arayan Barlas, manda popülasyonundaki düşüş ve manda sütüne olan talep artışını fark etti. Bu durumu bir fırsata çeviren genç girişimci, 2019 yılında ailesinin atıl durumda olan çiftliğini yeniden canlandırdı.

MANDA SÜTÜ SATIŞI İLE HAYVAN SAYISINI ARTTIRDI

manda-3.jpg

Barlas, ilk olarak 3'ü anaç olmak üzere 11 manda satın aldı. Manda sütünden elde ettiği gelirle hayvan sayısını hızla artıran Barlas, şu an 70 manda ve 15 inek sahibi oldu. Günlük süt satışları ile çiftliğin giderlerini karşılayan Barlas, çiftliğin tüm işlerini kendi başına yaparak işini büyütmenin gururunu yaşıyor. Girişimci kadın, çiftlikteki hayatını şu sözlerle özetliyor: "Müşterilerim beni görünce şaşırıyor. Sabahları hayvanların sağımı oluyor, sütleri paketleyip, buzağının sütlerini veriyorum. Hayvanların yemlerini verdikten sonra az da olsa kendime vakit ayırıyorum. Akşam da aynı şekilde sağım, yemleme ve buzağıları besleme yapıyorum. 'Koku seni rahatsız etmiyor mu' diyenler oluyor. Ahıra girince alıştığımdan kokuyu hissetmiyorum. Hayvanları, hayvancılığı seviyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN