O ilimizin iki lezzeti tescil aldı! Sevmeyeni zor bulunur: Lezzetini sadece Türkiye değil tüm dünya bilecek

O ilimizin iki lezzeti tescil aldı! Sevmeyeni zor bulunur: Lezzetini sadece Türkiye değil tüm dünya bilecek

Türkiye'nin lezzetleri tescillenmeye devam ediyor. Bu lezzetleri sevmeyen neredeyse çıkmıyor yalnızca Türkiye değil tüm dünya bu lezzete hayran kalıyor. O şehirde yıllardır yapılan iki lezzet tescilin sahibi oldu. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin her noktasında farklı yörelere ait farklı lezzetlerde sofralardaki yerini alıyor. Yöresel lezzetler birbiriyle yarışmaya devam ederken o şehirden iki lezzet birden tescilin sahibi oldu. Kimse tadına doyamıyor sevmeyeni ise zor bulunuyor. İşte tüm detaylar…

İKİ LEZZET TESCİLLENDİ

Çorum'un Alaca ilçesinde yapılan yöresel lezzetlerden olan 2 yemek coğrafi işaret olarak tescillendi. Alaca'nın meşhur yemekleri arasında yer alıyor hem Türkiye'de hem de dünyada biliniyor. Gelenler tadına bakmadan gitmiyor, herkes bu lezzete mest oluyor.

Hingal ve Çılbır tescillendi

Alaca'da yapılan hingal ve çılbır yemeği coğrafi işaret olarak tescillendi. TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak tarafından İlçe Kaymakamı Engin Tok ve Belediye Başkanı Şerif Arslan'a teslim edilen belgeler ilçede büyük bir heyecanla karşılandı. İki lezzetin tescillenmesi ile birlikte Alaca’nın coğrafi işaretli ürün listesindeki yiyeceklerde 8'e yükseldi.

Çılbır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN