98 yaşında ama gençleri cebinden çıkarır! Enerjisi ve uzun yaşamın sırrı buymuş: Saçları bile daha yeni dökülüyor

98 yaşında ama gençleri cebinden çıkarır! Enerjisi ve uzun yaşamın sırrı buymuş: Saçları bile daha yeni dökülüyor

98'lik Kaya dedenin 18'liklere taş çıkaran enerjisi herkese hayran bırakıyor. Gören 98 yaşında olduğuna inanamıyor enerjisiyle birlikte uzun yaşamanın sırrını ona bağlıyor. Saçları bile yeni yeni dökülen Kaya Bulut, gençleri kıskandırıyor.

Sivas'ta yaşamını sürdüren 98 yaşındaki Kaya Bulut, ilerleyen yaşına aldırış etmeden bitmek bilmeyen enerjisi ile gençlere büyük bir örnek oluyor. Yaşlılıkla ilgili bilinen doğruları aksine çeviren Bulut, herkese örnek olabilecek bir yaşam sürdürüyor. Yaşlılığın yalnızca bir rakamdan ibaret olduğunu gözler önüne seren Bulut, maneviyatın her şeyden önemli olduğunu söylüyor. Her sabah 8'de uyanan Bulut gezip dolaştıktan sonra bahçesini sunuyor, meyve sebze topluyor hasta eşiyle ilgilenip bahçesinde oğlu ile birlikte zaman geçiriyor.

98 DEĞİL 20 YAŞINDA

Bu yaşına kadar birçok işte çok emek vererek çalıştığını söyleyen Kaya Bulut, bahçesinde topraktan enerji aldığını söyledi. Kendini 20 yaşında hissettiğini dile getiren Bulut, “Her sabah 08.00’de kalkıyorum. İstiyorum ki her yeri altüst edeyim. İçimde bitmek bilmeyen öyle bir istek var. Şimdi gitsem Cumhurbaşkanı ile konuşurum. İsrail’e gidin dese tırpanımı alır giderim.” dedi.

98'lik delikanlı 48 yaşındaki otomobilini 15 yıldır garajında saklıyor

İçinde bitmek bilmeyen bir enerji olduğunu ifade eden Bulut toprağa oturduğunu ve oturduğu yerde elleriyle toprağı karıştırdığını söyledi. Ne zaman canı isterse tırmıkla derledikten sonra tohum attığını ifade eden Bulut, bahçede birçok ağaç, meyve ve sebze olduğunu söyledim. Kimseden beş kuruş para istemediğini ve almadığını dile getiren Bulut, herkese gelin buradan toplayıp yiyin diyerek poşet poşet dağıttığını da söyledi.

YORGUNLUK NEDİR BİLMİYOR

Hiç yorulmadığını dile getiren Kaya Bulut, çocuklarını hastalanmasından korktuğu için sürekli yapmaması gerektiği tavsiyesine aldığını da aktardı. Çocuklarını yolcu ettikten sonra bahçede çalışmaya devam ettiğini ve her sabah sekizde uyandığını söyleyen Bulut şu sözleri dile getirdi:

Sivas'ta 98'lik Delikanlı Gençlik Sırrını Açıkladı - Sivas Haberleri

“İstiyorum ki her yeri alt üst edeyim. İçimde bitmek bilmeyen öyle bir istek var. Bu işleri de bırakırsam tamamen elden ayaktan düşerim diye korkuyorum. Şimdi gitsem Cumhurbaşkanı ile konuşurum. İsrail’e gidin dese tırpanımı alır giderim. Gençler Allah’a inanıp çalışsınlar, oynasın gülsünler hayatlarının değerini bilsinler.” dedi.

SAÇLARI BİLE DÖKÜLMEDİ

Babasının küslük nedir bilmediğini ifade eden Haydar Bulut, her zaman süt içip yoğurt yediğini belirterek 98 yaşında olmasına rağmen ana dişlerinin ağzında olduğunu söyledi. Saçlarının bile yeni yeni döküldüğünü ifade eden Haydar Bulut babasının hayatta hiçbir zaman küsmediğini ve kendilerinin çınarı olarak dimdik başlarında durduğunu aktardı.

98 Yaşındaki Sivaslı Kaya Bulut, İçindeki Enejiyle Cepheye Gitmeye Hazır - Sivas Haber Optimum

Sabah ilk işe üzerine değiştirerek bahçeye oturmak olduğunu ve elleriyle toprağı kazdığını söyleyen Bulut, bu şekilde enerjisini aldığını ifade etti. Babasının yorulduğundan korktuğunu söyleyen Haydar Bulut, “Baba yoruluyorsun yapma bırak diyorum. 'Oğlum ben burayı bırakırsam ölürüm' diyor. 'Kendimi 20 yaşında hissediyorum' diyor. Annem de babamın en büyük destekçisiydi. En büyük dirayeti hem doğal beslenmesi hem de vefalı eşi oldu.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN