Milyonların yaşadığı ilimize 15 gün yağmur yok! Barajlar yarıya düşebilir uyarısı: Radarda susuzluk görünüyor!

Milyonların yaşadığı ilimize 15 gün yağmur yok! Barajlar yarıya düşebilir uyarısı: Radarda susuzluk görünüyor!

Meteoroloji kaynaklarından kötü haber! Milyonların yaşadığı ilimizde barajların doluluk oranı düşüyor. Üstelik 15 gün boyunca yağmur yok! Yağmur gelmezse barajlar yarıya düşecek! Radarda susuzluk görünüyor...

O ilimizde düşen baraj doluluk oranları endişe verirken kötü haber geldi. Meteoroloji kaynakları 15 gün boyunca yağış beklenmediğini belirtti.

Milyonlarca insanın yaşadığı İstanbul'da, önümüzdeki 15 gün boyunca yağış beklenmiyor. Meteoroloji kaynaklarından yapılan açıklamalar, baraj doluluk oranlarının hızla düştüğünü ve susuzluk tehlikesinin kapıda olduğunu gösteriyor. Hava Forum sayfasının paylaştığı verilere göre, İstanbul'daki baraj doluluk oranı %57.51 seviyesine geriledi ve önümüzdeki günlerde daha da düşmesi bekleniyor.

BARAJ DOLULUK ORANLARI KRİTİK SEVİYEDE

Hava Forum'un açıklamasına göre, İstanbul barajlarının doluluk oranı %57.51'e kadar düşmüş durumda. Önümüzdeki 10-15 gün boyunca kayda değer bir yağış beklenmediği için bu oran %50'nin altına ineceğini belirten Hava Forum şu ifadelere yer verdi: “İstanbul baraj doluluk oranımız %57.51 seviyesine geriledi. 10-15 gün daha kayda değer bir yağış yok. Yüksek ihtimal grafiğimiz 2 hafta sonunda %50'nin altına inecektir. Bu düşüş trendinin sona ermesi için sağlam birkaç gün yağış desteği lazım. Bu da şu an için zor...”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN