Klasiklere meydan okuyan dükkan! İster fındıktan ister yumurtadan çeşit çeşit turşu: Kilosu 200 TL’den şifa saçıyor

Klasiklere meydan okuyan dükkan! İster fındıktan ister yumurtadan çeşit çeşit turşu: Kilosu 200 TL’den şifa saçıyor

Samsun’daki klasiklere meydan okuyan dükkan epey dikkat çekiyor. Klasik turşuların yanı sıra fındık ve yumurta gibi ürünlerden de turşu yapılan dükkan, ürünleriyle kilosu 200 TL’den şifa saçıyor…

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşu, genellikle kış mevsiminde tüketilmek amacıyla sonbahar aylarında hazırlanıyor. Samsun’da bir turşucu, 100’den fazla çeşit turşuyla raflarda yerini almaya başladı.

FARKLI ÇEŞİTLERLE ZENGİN SEÇENEKLER

Turşucu İlkay Tozlu, "Kış aylarının olmazsa olmazı vazgeçilmez turşular raflarda yerini aldı. Sağlık açısından da çok tükettiğimiz turşularımız hazırlandı" dedi. Fındık, yumurta, mandalina gibi farklı çeşitlerin yanı sıra en çok salatalık ve beyaz lahana turşusunun rağbet gördüğünü belirtti. Tozlu, "Kelem, çubuk salata, havuç, kocabaş gibi turşu çeşitleri en çok satılanlar arasında. Acı çeşitler de oldukça ilgi görüyor," şeklinde konuştu.

samsundaki-tursucu-1.jpg

KİLOSU 100-200 TL ARASINDA DEĞİŞEN LEZZETLER

Turşuların kilo fiyatı 100-200 TL arasında değişiyor. Grip olan vatandaşların en çok turşu suyunu tercih ettiğini vurgulayan Tozlu, "Farklı çeşitler denemek istedik. Hepsi çok güzel lezzetler. Vatandaşların denemesini tavsiye ederiz. Alanlar çok memnun," ifadelerini kullandı.

samsundaki-tursucu-2.jpg

KIŞ AYLARININ EN ÇOK TERCİH EDİLENİ

Tozlu, özellikle kış aylarında hastalıklardan korunmak için turşunun tercih edildiğini belirtti. Samsun'daki bu turşucu, erik, çağla, bamya, karnabahar gibi birçok çeşit sunarak, sağlık ve lezzeti bir arada sunmayı hedefliyor.

samsundaki-tursucu-3.jpg

Samsun’daki turşucu, sunduğu zengin çeşitlerle kış hazırlıkları yapan vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Turşular, hem lezzet hem de sağlık açısından önemli bir yere sahip olarak sofraları süslüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN