Özelleştirmede sıra emeklilere geldi! Yeni emeklilik sistemi hakkında şoke eden sözler

Özelleştirmede sıra emeklilere geldi! Yeni emeklilik sistemi hakkında şoke eden sözler

Hükümetin 2025 yılının son aylarında hayata geçirmeyi planladığı Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) kamuoyunda tartışılıyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Artık vatandaşlarımız SGK'dan değil, özel sigortalar kuruluşlarından emekli olabilecek" diyerek emeklilik sisteminin de özelleştirilmeye başlandığını söyledi. İşte detaylar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emeklilik sisteminin işlevselliğinin zayıflatılacağını ve vatandaşların artık özel sigorta kuruluşlarından emekli olabileceğini öne sürerek hükümeti eleştirdi. Deniz Yücel, "SGK, emeklilik hakkının güvencesi olmaktan çıkartılacak" diyerek, hükümetin emeklilik sistemini özelleştirme sürecine soktuğunu iddia etti.

"VATANDAŞ, ÖZEL SAĞLIK SİGORTALARINA YÖNELECEK"

Deniz Yücel, Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nin (TES) hayata geçirileceğini hatırlatarak, "Artık hiç kimse için devletin sağladığı sağlık güvencesi olmayacak. Sosyal devlet anlayışı gereği, sağlık temel bir haktır. Daha doğrusu, AKP'den önce öyleydi ama bu düzenleme ile artık bu mümkün değil. Artık vatandaşlarımız SGK'dan değil, özel sigortalar kuruluşlarından emekli olabilecek" diye konuştu.

"BU, EMEKLİLİK SİSTEMİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ"

Deniz Yücel, SGK emeklilik hakkının güvence olmaktan çıkarılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Yani ülkede özelleştirmedikleri hiçbir şey kalmadığı gibi şimdi sıra emeklilik sistemine geldi. Sistemi topyekun özelleştirmenin hizmetine sunuyorlar. Emeklinin 12 bin 500'lük maaşını mı konuşalım, o maaşla hem tamamlayıcı sigorta yapmak zorunda kalacaklarını hem de yapamayacaklarını mı konuşalım, artık ilaç almak, muayene olmak lüks olacak ona mı yanalım? Bu ülkede hasta olmak artık ölümle eşdeğer, bu açlıkta, bu sefalette, bağışıklığı sağlam tutup ayakta kalmaksa mümkün değil."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN