İBB Başkanı İmamoğlu: Dünya standartlarındaki üniversitemiz cezalandırılıyor

İBB Başkanı İmamoğlu: Dünya standartlarındaki üniversitemiz cezalandırılıyor

İBB Başkanı İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Buluşması'na katıldı. Buluşmada konuşan İmamoğlu, "Dünya standartlarındaki üniversitemiz ne yazık ki cezalandırılıyor. Liyakat zincirleri bozuldu, bir kısım kişiler tarafından kadrolar dolduruluyor" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED) ve Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri tarafından ‘Dünden Yarına Boğaziçi Üniversitesi Buluşması’, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi.

'LİYAKAT ZİNCİRLERİ BOZULDU'

Buluşmaya katılanlar arasında olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış konuşması yaptı.

1kapak.jpg

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasında "Akademisyenlerimiz dünyanın en önemli kurumları tarafından kapılırken Boğaziçi Üniversitesi’nin liyakat zincirlerinin bozulduğu bir durumda bir kısım kişiler tarafından kadrolar dolduruluyor. Akademisyenlerimizin ülkemizde değil de başka ülkelerde akademik çalışmalarını yürütüyor olması büyük bir kayıptır" ifadelerine yer verdi.

'DÜNYA STANDARTLARINDAKİ ÜNİVERSİTEMİZ CEZALANDIRILIYOR'

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi’nin İstanbul’a katkısı paha biçilemez. Sadece üniversitelilerin değil, kentlimizin hayatına da değer katıyor. Yerel yönetimlerle gerçekleştirilen iş birlikleri de çok önemli. Bizim için çok can alıcı bir hizmet; kreşlerimizin eğitim planlamasını Boğaziçi Üniversitesi'yle birlikte gerçekleştirdik.

Bugün burada bulunmamızın sebebi ne yazık ki son dönemde Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olumsuzluklar. Ülkemizin, kentimizin çok büyük bir değeri, dünya standartlarındaki üniversitemiz ne yazık ki cezalandırılıyor. Muhteşem bir üniversite cezalandırılmak isteniyor. Akademisyenlerimizin içeri alınmadığı, liyakat konusunda üzücü olayların yaşandığı bir durum.

'FAYDASI OLAN KURUMLAR ÇALIŞMAZ HALE GETİRİLİYOR'

Bize yapılmak istenenlerle biraz benzetiyorum. Şaşırmayan bir insan konumundayım. Bu anlamda ne denli deneyimli olduğumu sizler de biliyorsunuz. Bunları konuşmak çok üzücü. Bu ülkeye çok büyük faydası olan kurumları siyasal hırsları nedeniyle çalışmaz hale getiriyorlar. Bunları, başka üniversitelerimize de yapılıyorlar. Ben oralarda da kapının arkasından bir mücadeleyi yürütme gayreti içerisinde oluyorum. İBB üzerinden İstanbul seçmenini cezalandırma çabasında olan bu anlayış Boğaziçi Üniversitesi üzerinden de tüm gençlerin hayallerini ve halkımızı cezalandırıyorlar.

Boğaziçi Üniversitesi her hukuksuzluğa karşı kendini savunmaya devam ediyor. Takdirle direnişinizi takip ediyorum. Bize de aynı şeyi yapıyorlar. İBB'yi de engellemeye çalışıyorlar, onlar engellemeye çalışırken onları kıskandıracak ve hatta çatlatacak kadar İstanbul'a hizmet etmeye devam ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN