Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti

Google, Microsoft'u AB'ye şikayet etti

Google, müşterilerini kendi bulut platformu Azure kullanmak zorunda bırakan Microsoft'u rekabete aykırı faaliyetler nedeniyle Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.

Google, bulut hizmetlerinde rekabete aykırı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle Microsoft'u Avrupa Birliği'ne (AB) şikayet etti.

Alphabet'e bağlı Google, müşterilerini kendi bulut platformu Azure kullanmak zorunda bırakan Microsoft'u rekabete aykırı faaliyetler yürüttüğünü gerekçe göstererek Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.

Avrupa'daki şirketlerin yüzde 70'inin Microsoft ürünlerini kullandığını kaydeden Google, şirketin bu hâkim pozisyonu kullanarak Google ve Amazon Web Services gibi diğer bulut platformlarının rekabet etmesini engellediğini belirtti.

Google Cloud Başkan Yardımcısı Amit Zavery yaptığı açıklamada, Microsoft'un rakip bulut bilişim sistemleri üzerinde Windows Server kullanmak isteyen müşterilerden yüzde 400 daha fazla para istediğini, Microsoft'a ait Azure'un kullanılması halindeyse bu fiyatın geçerli olmadığını söyledi.

'FAZLADAN 1 MİLYAR EURO ÖDEMEK ZORUNDA KALDIK'

Avrupa'daki bulut bilişim hizmetleri veren şirketleri temsil eden CISPE'nin yürüttüğü araştırmaya atıfta bulunan Google, Avrupa'daki şirket ve kamu kurumlarının her yıl lisanslama için Microsoft'a fazladan 1 milyar Euro ödeme yapmak zorunda kaldığını belirtti.

Avery, Microsoft'un başka ortak çalışma ve mesajlaşma yazılımı kullanmak isteyen müşterileri Teams kullanmak zorunda bıraktığına, aynı uygulamayı Azure için de yaptığına dikkat çekerek "Artık harekete geçilmesi gerekiyor... Şu anda harekete geçilmezse bulut piyasası giderek daha kısıtlayıcı hale gelecek" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN