Ankara ve İstanbul’a yerleşemeyen orayı tercih ediyor! Üstelik yemekleri de çok seviliyor!

Ankara ve İstanbul’a yerleşemeyen orayı tercih ediyor! Üstelik yemekleri de çok seviliyor!

Ankara'da İstanbul'da görülen yüksek konut fiyatları vatandaşı alternatif şehirlere yönlendiriyor. Ev sahibi olmak isteyen birçok kişi yaşam kalitesi yüksek ancak daha uygun fiyatlı şehirleri tercih ediyor. Ankara ve İstanbul'dan yüz çeviren o şehre yerleşiyor.

Ankara'daki yüksek konut fiyatları birçok kişinin ev sahibi olmasını zorlaştırmaktadır. Ev almayı düşünenler alternatif şehir arayışını sürdürürken Konya makul konut fiyatları ve geniş arazileri ile son yılların en çok tercih edilenleri arasında yerini aldı. Şehirdeki modern konut projeleri ve gelişen altyapı dikkat çekerken tarihi ve kültürel zenginlikler ile yaşam kalitesi de her geçen gün daha da artıyor. Hızlı bir şekilde gelişen altyapısı, modern konut projeleri ve uygun fiyatlı konutlarıyla dikkat çeken Konya Ankara'dan ev alamayanların ilk tercihi oluyor.

ANKARA'DAN ALAMAYAN KONYA'YA KOŞUYOR

Konya'daki konut fiyatları Ankara'ya göre oldukça makul düzeyde bulunurken şehirdeki geniş arazi alanları sayesinde daha uygun fiyatlarla geniş yaşam alanları sunulmaktadır. Konya'nın gelişen altyapısı modern konut projelerini beraberinde getirirken sosyal olanaklarda ev almayı düşünenler de cazip noktalar bulabiliyor.

Konya'da Konut Satışlarında Tarihi Düşüş! Evler Boş Kaldı - AHB Medya

Kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve dinamik nüfusuyla merak uyandıran Konya yalnızca ev almak isteyenler için değil yaşamak isteyenler için de ideal bir şehir kategorisinde yer almaktadır. Şehirde sallanan iş imkanları, eğitim olanakları ve sosyal aktiviteler göz önüne alındığında Konya'yı tercih etmeyi düşünenler listenin ilk sıralarına yerleştiriyor.

KONYA HAKKINDA BİLGİLER

1875'te kurulan Konya Belediyesi 1987'de çıkarılan 3399 sayılı yasa gereğince Büyükşehir statüsüne ulaştı. 1989'dan bu yana belediye hizmetleri ile statüye göre yürütülen Konya 2014'te 6360 sayılı kanun ile Büyükşehir Belediyesinin sınırları il mülk sınırları olarak kabul edildi.

Konya'nın satılık konut fiyatı en çok artan ilçeleri – Zingat Blog ???? Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Şehre ekonomik açıdan baktığımızda Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olarak karşımıza çıkan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleri ile önem taşımaktadır. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Çatalhöyük 2012'de UNESCO Dünya Mirası listesine alındı.

Konya'nın en meşhur yemekleri! Konya'da ne yenir? Konya'nın en güzel yemekleri

Anadolu Selçukluları ve Karamanoğulları'nın başkentliğini yapan Konya Türkiye'nin en önemli Sanayi kentlerinden biridir. Anadolu kaplanlarından olan Konya, Konyaspor ile de adını tüm Türkiye'ye duyuruyor.

Konya'da birçok farklı yöresel yemek bulunurken bunların başında etliekmek, bamya çorbası, Mevlana böreği, yağ somunu, tirit, Konya pilavı, sac arası ve fırın kebabı gelmektedir. Konya'nın simgesi ise Mevlana müzesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN