Tavaya sığmayan mıhlamanın püf noktası: Rizeliler böyle yapıyormuş, ustası olacaksınız

Tavaya sığmayan mıhlamanın püf noktası: Rizeliler böyle yapıyormuş, ustası olacaksınız

Mıhlama Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber. Tavaya sığmayacak

Mıhlama Tarifi

Malzemeler:

• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı mısır unu
• 1,5 su bardağı su (isteğe bağlı olarak süt de kullanılabilir)
• 200 gram Trabzon peyniri (veya tel peyniri, çeçil peyniri)
• Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Tereyağını Eritin: Orta boy bir tavada tereyağını eritin. Tereyağı tamamen eriyip köpürmeye başladığında, mısır ununu ekleyin.
2. Mısır Ununu Kavurun: Mısır ununu tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun. Mısır unu, tereyağını tamamen emip altın sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürecektir.
3. Suyu Ekleyin: Kavrulan mısır ununa suyu (veya sütü) yavaşça ekleyin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
4. Peyniri Ekleyin: Kıvam alan karışıma Trabzon peynirini ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Peynir eridikçe mıhlama, uzayan bir yapıya sahip olacaktır.
5. Tuz Ekleyin: Eğer peyniriniz tuzsuz ise, isteğe bağlı olarak tuz ekleyebilirsiniz. Ancak Trabzon peyniri genellikle tuzlu olduğu için tuz eklememek de bir seçenek olabilir.
6. Servis Edin: Mıhlama, peynir tamamen eriyip karışım homojen bir hale geldiğinde servise hazırdır. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

• Mısır ununu kavururken dikkatli olun, yanmamasına özen gösterin.
• Peynirin kaliteli ve taze olmasına dikkat edin. Trabzon peyniri dışında tel peyniri veya çeçil peyniri de kullanılabilir.
• Mıhlamayı sıcak servis etmek önemlidir, soğuduğunda kıvamı ve lezzeti değişebilir.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN