Gölmarmaralı kadınlar tarihi mekanları gezdi

Gölmarmaralı kadınlar tarihi mekanları gezdi

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezine uzak ilçelerde yaşayan kadınların şehri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla başlatılan Adım Adım Manisa projesi devam ediyor. Bu kapsamda Gölmarmara’dan gelen 78 kişilik kadın kafilesi Ağlayan Kaya’dan Tıp Tarihi Müzesi’ne Muradiye Camii’nden Mevlevihane’ye pek çok tarihi noktayı ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezine uzak ilçelerde yaşayan kadınların şehrin tarihini daha yakından tanıması ve kadınların sosyal hayata katılımının arttırılması amacıyla hayata geçirilen Adım Adım Manisa projesi devam ediyor. Adım Adım Manisa projesi kapsamında 78 kişilik kafile şehrin tarihini keşfetmek için Gölmarmara ilçesinden yola çıkarak kent merkezine geldi.

Sultan Camii Ziyaret Edildi

Hanımlar Aile Çay Bahçesi'nde karşılanan kafile, öncelikle Tıp Tarihi Müzesi’ne ve Uluslararası Mesir Macunu Festivali’ne ev sahipliği yapan Hafsa Sultan Camii’ne gitti. Kafileye Sultan Camii’nin ve Tıp Tarihi Müzesi’nin tarihteki yeri hakkında bilgiler verildi. Gezinin bir sonraki durağı ise Muradiye Camii oldu. Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri olma özelliğini taşıyan Muradiye Camii ziyaret edildi. Ardından Şehzadelerpark’a gidildi. MASKİ Genel Müdürlüğü yemekhanesinde öğle yemeği için ara verildi.

Kafile, MASKİ Genel Müdürlüğü’ndeki öğle yemeğinin sonrasında müzik eşliğinde eğlenceli bir mola vermek için Süreyya Tabiat Parkı’na geçti. Gölmarmara’dan gelen 78 kişilik kadın kafilesi, parkta müzik eşliğindeki yöresel oyun havalarıyla eğlendi. Molanın ardından Osmanlı Müzesi’ne de gidilerek, müze içerisindeki eserler incelendi. Son olarak Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Müzesi ile Atatürk Sergi Salonu ziyaret edilerek gezi noktalandı.

Gölmarmaralı kadınlar, yapılan röportajlarda geziyle ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti.

“Her Yeri Dört Dörtlük Gezdik. Ferdi Başkanımızdan Allah Razı Olsun”

Birsen Yeşilköy, Adım Adım Manisa projesi kapsamında düzenlenen geziden memnun kaldığını belirtti. Yeşilköy, “Mahallenin hoparlöründen ilan edildi. Oradan haberdar oldum. Telefonla arayıp müracaat ettim. Dün de gezi için çağırdılar. Öyle geldim. Çok da memnun oldum. İyi ki gelmişim. Çok teşekkür ediyorum. Geziyi çok beğendik, çok memnun olduk. Her yeri dört dörtlük gezdik. Ferdi Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

“Çok Eğlenceli Bir Gün Geçirdik”

Ayşe Barutlu ise çok eğlenceli bir gün geçirdiklerini söyledi. Barutlu, “Gezimize Gölmarmara’dan geliyorum. Bugün Manisa’nın kültürel yerlerini gezmek için geldik. Çok memnun kaldık. Çok eğlenceli bir gün geçirdik. Bizim böyle bir gün yaşamamıza katkı sağladığı için Ferdi Başkanıma ve Cem Başkanıma çok teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN