Hasta oğlu için memurluğu bıraktı yeni hobisi işi oldu! O üretti siparişler birikti:Şimdi herkes ona geliyor resmen para basıyor

Hasta oğlu için memurluğu bıraktı yeni hobisi işi oldu! O üretti siparişler birikti:Şimdi herkes ona geliyor resmen para basıyor

Antalya’da yaşayan Yüksel Demir, hasta oğlu için memurluğu bıraktıktan sonra hobi olarak başladığı bu alanda kendine yeni gelir kapısı buldu. Yıllar içinde yaptığı işlerde kendini geliştiren Demir ürünleriyle dikkat çekmeyi başarınca büyük bir alıcı kitlesi oluştu…

Antalya’da, hayat mücadelesini sanata dönüştüren Yüksel Demir, memurluktan istifa ettikten sonra hobi olarak başladığı dikiş nakış işinde büyük başarılar elde etti. 1997 yılında astım hastası çocuğuna bakabilmek için memurluktan ayrılan Demir, bu süreçte geliştirdiği el becerileriyle hem geçimini sağladı hem de çocuklarının eğitimine destek oldu.

HOBİDEN GELİR KAPISINA DÖNEN SERÜVEN

Yüksel Demir, 1997 yılında memurluktan istifa ederek astım hastası çocuğuna daha iyi bakabilmek için evde kalmaya başladı. Bu dönemde hobi olarak başladığı nakış kurslarına katıldı. Eşinden boşandıktan sonra aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla nakış eğitimi aldı ve el işlerini satmaya başladı. Bu süreç, hayatının dönüm noktalarından biri oldu.

antalyada-hobi-olarak-nakisa-baslayan-yuksel-demir-1.jpg

2003 yılında kendi atölyesini açan Demir, burada sergilediği el emeği göz nuru nakış eserleriyle büyük ilgi gördü. Zamanla işini büyüten Demir, geleneksel nakış motiflerini modernize ederek, genç kızların çeyiz sandıklarını süsleyen ürünler hazırlamaya başladı. Yazma, dantel, havlu, çarşaf ve kese gibi ürünlerde kullandığı istenilen motifler, atölyesinin başarısının arkasındaki en önemli etken oldu.

antalyada-hobi-olarak-nakisa-baslayan-yuksel-demir-2.jpg

TEKNOLOJİ İLE MODERN NAKIŞIN BİRLEŞİMİ

Demir, eski usulle başladığı nakış işinde zamanla teknolojik gelişmelere uyum sağladı. Modernize olmuş nakış teknikleri, yeni neslin beğenisini kazandı ve teknolojinin nakış üzerine olumlu etkilerini ortaya koydu. Demir, Osmanlı ve Türk işi desenleri ile modern geometrik şekilleri birleştirerek, çeşitli tekstil ürünleri ve peçeteler için eşsiz tasarımlar yarattı.

antalyada-hobi-olarak-nakisa-baslayan-yuksel-demir-3.jpg

Yüksel Demir, nakış işinden elde ettiği gelirle iki oğlunu da başarılı bir eğitim yolculuğuna taşıdı. Bir oğlunun bilgisayar mühendisliği, diğerinin ise yazılım mühendisliği okumasını sağlayarak, çocuklarının geleceğine önemli bir katkıda bulundu.

antalyada-hobi-olarak-nakisa-baslayan-yuksel-demir-4.jpg

Demir, iş dünyasında herkesin kendi işine sahip çıkması ve en iyi sonuçlara odaklanması gerektiğini vurguladı. Çeyiz ürünlerinin yanı sıra havlu, bornoz, Amerikan servisleri, peçeteler gibi farklı alanlarda da nakış işlemleri yaparak, bu sanatın her alanda kullanılabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN