Hangi arabanın acil durum freni daha etkili? Önünüze ne fırlarsa fırlasın bu modeller anında duruyor

Trafikte büyük bir önem taşıyan frenler hayatınızı kurtarabilir. Otomobilden otomobile fark eden fren sistemleri durma mesafenizi kısaltabilir ya da uzatabilir. Fren testinden geçen bu otomobiller önünüze ne atlarsa atlasın anında durabiliyor. Peki, hangi arabanın acil durum freni daha etkili? İşte freni etkili olan araba...

BURAK ÖZTOPRAK

Otomobillerde dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi olan frenler hayatınızı ya da bir başkasının hayatını kurtarabilir. Acil bir durma eyleminde en hızlı duran otomobiller paylaşıldı. Peki, en çabuk duran otomobiller hangileri? İşte o otomobiller...

ACİL DURUM FREN SİSTEMİ TESTLERİ

Çin’de yapılan yaya algılama ve acil durum fren sistemi testlerinde, Tesla ve Zeekr gibi markalar başarılı performans sergilerken, Huawei altyapısını kullanan Avatr ve Xiaomi'nin modelleri bu testleri geçemedi. Yüksek teknolojiye sahip bu otomobillerin fren sistemleri, özellikle yaya güvenliğini sağlamak için hayati önem taşıyor. Testlerde, Tesla'nın ileriye dönük kamera ve radar sistemlerini birleştiren teknolojisinin, yayaları tespit etmede daha başarılı olduğu görüldü.

orig.webp

TESLA VE ZEEKR ÜSTÜNLÜĞÜ

Bu testlerin sonucu, Tesla’nın otomatik acil frenleme teknolojisinin, zorlu koşullarda bile hızlı tepki verdiğini gösterdi. Öte yandan, Huawei ve Xiaomi altyapısına sahip araçlar bu kritik testlerde beklenen başarıyı gösteremedi. Xiaomi'nin, özellikle kendi geliştirdiği gelişmiş sürücü asistanı yazılımını daha da geliştirmek için yoğun çalışmalar yaptığı biliniyor, ancak testlerde bu yazılımın yeterli olmadığı anlaşıldı.

Test sonuçları, güvenlik açısından Tesla ve Zeekr'in üstünlüğünü ortaya koyarken, Huawei ve Xiaomi’nin sürücü destek sistemlerinde geliştirmelere ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar, yaya güvenliği için hangi markaların daha güvenilir olduğunu ortaya koyarak tüketicilerin güvenlik tercihlerini etkileyecek nitelikte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN