Özel’den ABD’de toplanan Sosyalist Enternasyonal’e çağrı: Bir sonraki toplantımızı Ramallah’ta yapalım

Özel’den ABD’de toplanan Sosyalist Enternasyonal’e çağrı: Bir sonraki toplantımızı Ramallah’ta yapalım

Filistin'deki katliamlara karşı dünya yeterli tepki vermezken, Özgür Özel, “Bir sonraki toplantımızı Ramallah’ta yapalım” diyerek, acil insani yardımlar için çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Amerika Birleşik Devletleri’nde katıldığı bir programda, Filistin’de yaşanan katliamlara dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, bu durumun sadece Filistin halkı için değil, insanlık için de büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Özel, ABD'de katıldığı bir programda, "Dünya Filistin’deki katliamlara yeterince tepki vermiyor" diyerek uluslararası toplumu daha etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.

Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal’ın bir sonraki toplantısının Ramallah’ta yapılması gerektiğini açıkladı. Filistin’deki acil insani duruma dikkat çeken Özel, bu konuda aktif girişimlerde bulunulmasını talep etti. Ayrıca, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği verimli telefon görüşmesine değinerek, Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu ifade etti. Özel, “Artık somut tutum almak durumundayız,” dedi.

"BİR SONRAKİ TOPLANTIMIZI REMALLAH'TA YAPALIM"

İsrail’in Filistin’e yaklaşık bir yıldır devam eden saldırılarına dikkati çeken Özel, Gazze'de şu ana kadar 41 binden fazla insanın öldürüldüğünü ve bunların yarısından fazlasını kadınların ve çocukların oluşturduğunu vurguladı.

Özel, "Ben bir sonraki toplantımızı bütün dünyaya ciddiyetimizi ve samimiyetimizi ilan etmek üzere Ramallah’ta yapmayı öneriyorum. Artık bu meselede temennileri bir yere bırakıp somut tutum almak durumundayız." dedi.

"AYŞENUR'A KARŞI SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMELİLER"

Özel, Batı Şeria’daki protestolar sırasında Türk-Amerikan aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, “ABD yönetimi, İsrail karşısında kendi vatandaşının hakkını dahi koruyamamıştır. Çağrımız bu pasif tavrı ve bahane üretmeleri bırakmaları ve Ayşenur’a karşı sorumluluklarını yerine getirmeleridir.” dedi.

Sosyalist Enternasyonel’i de Ayşenur ve onun gibilere sahip çıkmaya çağıran Özel, dünyanın da Filistin’deki katliamlara yeterli tepkiyi vermediğinin altını çizdi.

Özel, her şeye rağmen Filistin'i Avrupa'da bazı ülkelerin devlet olarak tanımasının umutlandırıcı gelişmeler olduğunu kaydederek, Gazze’de acil ateşkes, insani yardımların geçişinin sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılması için Sosyalist Enternasyonel’in aktif girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.

"BM, DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ ÇATIŞMALARA ÇÖZÜM BULAMADI"

Özel, Birleşmiş Milletlerin (BM) yapısına ve çalışmalarına yönelik de eleştirilerde bulunarak, “Görüyoruz ki BM, ne sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleştirebildi, ne küresel gelir dağılımında iyileşme sağlayabildi, ne de başta Gazze olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çatışmalara çözüm bulabildi.” dedi.

BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesinin yetkilerine işaret eden Özel, “Geçen yüzyıldaki bir savaşın 5 galip ülkesinin bu yüzyılın sorunlarına çözüm üretmede tek yetkili olmasını ve veto hakkı gibi anlamsız ve çağdışı bir hakkı hala kullanıyor ve sakınıyor olmalarını doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN