Sosyal Demokrat Belediyeler'den İmamoğlu’na destek çağrısı: İstinaf mahkemesi kararı, hukukun tarafsızlığını sarsıyor

Sosyal Demokrat Belediyeler'den İmamoğlu’na destek çağrısı: İstinaf mahkemesi kararı, hukukun tarafsızlığını sarsıyor

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na uygulanan siyasi yasak girişimini kınayarak, bu durumun yurttaşların seçme ve seçilme haklarına yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan, yaptığı açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi, yurttaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını doğrudan etkileyen bir müdahaledir" dedi.

İstinaf Mahkemesi’nin kararının ardından hukukun tarafsızlığına olan inançlarının sarsıldığını belirten Şahan, "Tarihten günümüze tüm siyasi yasaklar, halkın iradesini zayıflatmış ve demokrasimizin güçlü yapısını zedelemiştir" şeklinde konuştu.

"HUKUKUN TARAFSIZLIĞINA GÜVEN SARSILDI"

Açıklamasında, sosyal demokrat belediyelerin adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğini dile getiren Şahan, "Her yurttaşın, fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olduğu bir Türkiye için mücadele etmekteyiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, yurttaşların özgür iradesiyle seçtikleri temsilcilerin görevde kalmasının önemine dikkat çekti.

"ADALET VE EŞİTLİK MÜCADELESİ DEVAM EDECEK"

Resul Emrah Şahan, sosyal demokrat belediyeler olarak adalet, eşitlik ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtti. Yurttaşların özgürce ifade edebilme hakkının ve demokratik süreçlerin kesintiye uğramaması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada, İstanbul’un tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleriyle bir dünya şehri olduğu hatırlatıldı. Bu şehri yönetenlerin ve halkın iradesine saygı gösterilmesinin anayasal bir zorunluluk olduğu ifade edildi.

"DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILMALI"

İstanbul’un, "tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleri ile bir dünya şehri" olduğunun altını çizen Şahan, "Bu şehri yönetenlere ve halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluktur" dedi.

Son olarak, "Tarih, halkın oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nu değil; demokrasiyi yok saymak için girişimlerde bulunanları yargılar" diyen Şahan, siyasi yasak kararına karşı sonuna kadar İmamoğlu’nun yanında olduklarını vurgulayarak, demokrasi mücadelesinin süreceğini belirtti.

İşte o açıklamanın tamamı:

Kamuoyu Açıklaması

Değerli Kamuoyuna,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi yasak girişimi aynı zamanda tüm yurttaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını doğrudan etkileyen bir müdahaledir.

Demokrasi, toplumun iradesinin özgürce ifade edilebilmesi için var olan bir yönetim biçimidir. Sandıktan çıkan halkın iradesi, hukukun tarafsızlığıyla korunur.

Ne yazık ki İstinaf Mahkemesi kararıyla girdiğimiz süreçte, hukukun siyasetten bağımsızlığına olan inancımız tamamen sarsılmıştır. Tarihten günümüze tüm siyasi yasaklar ve siyasi yasak girişimleri, halkın iradesini zayıflatmış ve demokrasimizin güçlü yapısını zedelemiştir.

Bizler sosyal demokrat belediyeler olarak, adaletin, eşitliğin ve hukukun üstünlüğünün her daim savunucusuyuz. Her yurttaşın, fikirlerini özgürce ifade etme hakkına sahip olduğu bir Türkiye için mücadele etmekteyiz. Tam da bu sebeple, yurttaşlarımızın tercihleri doğrultusunda seçtikleri temsilcilerin görevde kalması ve demokratik süreçlerin kesintiye uğramaması büyük önem taşımaktadır.

İstanbul, tarihi, kültürel ve sosyal zenginlikleri ile bir dünya şehridir. Bu şehri yönetenlere ve halkın iradesine saygı gösterilmesi, Anayasal bir zorunluluktur..

Unutulmamalıdır ki, tarih halkın oylarıyla seçilen Ekrem İmamoğlu’nu değil; demokrasiyi yok saymak için girişimlerde bulunanları yargılar.

Siyasi yasak kararına karşı sonuna kadar Sn. Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız.

Saygılarımla,

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği Başkanı Resul Emrah Şahan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN