TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Putin ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Putin ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Kurtulmuş paylaşımında, "Ziyaretimizin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Putin ise görüşmeye ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin parlamento dahil her alanda gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. Putin'in yine emrivaki yaparak Erdoğan'la planlanan görüşmesini önden duyurması ise dikkat çekti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarına devam ediyor. Bugünkü temasları kapsamında Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile bir araya gelen Kurtulmuş, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirilen görüşme, yaklaşık 40 dakika sürdü.

1kapakresim.jpg

PUTİN'DEN YİNE BİR EMR-İ VAKİ

Henüz Ankara resmi olarak Erdoğan’ın 22-24 Ekim tarihlerinde Tataristan’ın başkenti Kazan’da yapılacak BRICS zirvesine katılacağını teyit etmemişken, Putin'in bugün Numan Kurtulmuş ile görüşmesinde Erdoğan’ın zirvede bulunacağını ve kendisiyle ikili bir görüşme de yapacaklarını ilk ağızdan duyurmuş olması dikkat çekti.

Putin benzer bir “emr-i vaki” olayı yine bu temmuz ayında Astana’da yapılan Şanghay zirvesi konusunda yaşanmıştı. Erdoğan’ın Şanghay zirvesine katılacağını da Türkiye’nin resmi duyurusundan önce yine ilk kez Putin haziran ayında Kremlin’de Hakan Fidan’la görüşürken açıklamıştı.

PUTİN: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİN GELİŞMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre; Putin’in Kurtulmuş ile Kremlin Sarayı’nda yaptığı görüşmede, Rusya Parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da hazır bulundu. Putin, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmada, Kurtulmuş’un Rusya’da çok yoğun bir programı olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerimizin parlamento dahil her alanda gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

"AMBARGOLARA İLİŞKİN BENZER GÖRÜŞLERİ PAYLAŞIYORUZ"

Özellikle Orta Doğu’daki yaşanan büyük sıkıntının, İsrail’in saldırılarının, İsrail’in sadece Filistin halkına değil bütün bölge halkına karşı başlatmış olduğu bu savaş da Rusya ile Türkiye’nin benzer görüşler içerisinde olduğunu bir kere daha teyit etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Ayrıca geleneksel değerler ve aile değerleri konusunda iki toplumun ne kadar birbirine yakın görüşlere sahip olduğunu gördük. Bugünkü konuşmamda da dile getirdim. Özellikle uygulanan tek taraflı ambargoları hiçbir zaman desteklemediğimizi, benimsemediğimizi; bunun aslında ambargoyu koyanların niyetlerine de hizmet etmediğini ve tamamıyla bir halkı cezalandırmak anlamına geldiğini bir kere daha teyit ettik.”

BRICS HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Astana'da buluştuklarını anımsatan Putin, "Ekim ayında tekrar Kazan'da görüşeceğiz, BRICS zirvesinde kendisiyle ayrı bir toplantı planladık" diye konuştu. Putin, "Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin, hem ekonomik hem de sosyal alanda, dışişleri bakanlığı düzeyinde, hemen hemen her alanda çok başarılı bir şekilde geliştiğini belirtmek isterim. Genel olarak biz iyi komşuyuz ve halklarımızın, ülkelerimizin yararına çalışıyoruz ve genel olarak her şey bizim için yolunda gidiyor" ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi.png

KURTULMUŞ: ZİYARETİMİZ RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLSUN

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş görüşmeye ilişkin resmi sosyal medya hesabından değerlendirme mesajı paylaştı. Paylaşımında, "Sayın Vladimir Putin'e, nazik kabulleri dolayısıyla teşekkür ediyor, ziyaretimizin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN