Esnaf ve üreticiye şap hastalığı şoku! O ilçeden ani karantina kararı geldi: Giriş çıkışlar ikinci emre kadar tamamen kapalı

Esnaf ve üreticiye şap hastalığı şoku! O ilçeden ani karantina kararı geldi: Giriş çıkışlar ikinci emre kadar tamamen kapalı

Esnaf ve üreticiye kötü haber Konya’dan geldi. Hastalık riskinin arttığı Ereğli ilçesinde ani karantina kararı alınırken, giriş ve çıkışlar ikinci emre kadar kapalı tutulacak…

Konya’da ortaya çıkan şap hastalığından dolayı Ereğli ilçesinde geçtiğimiz aylarda hayvan pazarları kapatılmıştı. Ereğli Ticaret Borsası tarafından yapılan açıklamada, pazarın 2’inci bir karar kadar tekrar kapatılacağı belirtildi.

HAYVAN PAZARI ŞAP KARANTİNASINDAN DOLAYI KAPATILDI

Ereğli Ticaret Borsası’nın yaptığı açıklamada, “Ereğli’de çıkan şap hastalığından dolayı Ereğli canlı hayvan pazarı şap karantinası nedeni ile kapatılmıştır. Değerli üreticilerimize ve değerli tüccarlarımıza duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

konya-ereglide-karantina-1.jpg

Bu karar kapsamında pazarın bütün hizmet ve faaliyetleri durduruldu. Bu sürede canlı hayvan giriş ve çıkışları da yasak olacak. Pazarın ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih belirtilmezken, yetkililer hastalığın kontrol altına alınmasıyla pazarın yeniden açılacağını bildirdi.

Alınan karantina kararı sonrasında ise pazarda faaliyet gösteren esnaf ve üreticiler mağduriyet yaşadı. Öyle ki esnaf hem hayvanlarını satmakta hem de yeni hayvan satın almakta zorlanıyor. Üreticiyse, ürünleri pazara ulaştıramadığı için sıkıntıya giriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN