Aydın'da Dilek Yarımadası ziyarete kapatıldı

Aydın'da Dilek Yarımadası ziyarete kapatıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yangın riski nedeniyle 18-26 Ağustos tarihleri arasında ziyaretçilere kapatıldı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi sınırlarında bulunan ve ormanlık alanlarıyla birçok yaban hayvanı ve endemik bitkilere ev sahipliği yapan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu kararıyla ziyaretçi ve araç girişlerine kapatıldı.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kuşadası Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunca, ülke genelindeki orman yangınlarının artması nedeniyle bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

9869523.jpg

YANGIN NEDENİYLE 26 AĞUSTOS'A KADAR GİRİŞ YASAK

Bu kapsamda Kuşadası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın yangın riskine karşı 18-26 Ağustos tarihlerinde ziyaretçi ve araç girişine kapatıldığı ifade eldi.

Kuşadası, Söke ve Didim ilçelerine kadar uzanan 27 bin 598 hektarlık söz konusu milli park, vatandaşların çokça ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN