Ucuz kırtasiye ürünleri velilere pahalıya patlayabilir

Ucuz kırtasiye ürünleri velilere pahalıya patlayabilir

Okulların açılmasına günler kala artan okul masrafları velileri uygun fiyatlı ürün arayışına yönlendirdi. Antalya Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Bayrak, tezgahlarda denetimsiz satılan ucuz ürünler için uyarıda bulundu. Bu ürünlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Bayrak “Ucuz kalemde, silgide kanserojen malzeme tehlikesi beliriyor. Alışverişte denetlenen kırtasiyeler tercih edilmeli” dedi.

Türkiye’de artan enflasyonla beraber eğitim masrafları her kademede artıyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kalırken, veliler, çocuklarının okul alışverişlerini karşılamakta zorluk çekiyor. Ekonomik krizle beraber artan okul masrafları velileri uygun fiyatlı ürün arayışına yönlendirdi.

'GÜVENLİ MARKALAR TERCİH EDİLMELİ'

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk zilinin çalmasına sayılı günler kala kırtasiye alışverişi konusunda velilere uyarıda bulundu. Yılın 12 ayı hizmet veren kırtasiyecilerin sezona hazır olduğunu belirten Bayrak, kırtasiye alışverişinde mutlaka güvenli markaların ve denetime tabi ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

1kapak-001.jpg

Denetimsiz şekilde mağazalarda, alışveriş merkezlerinde satılan ucuz ürünlerin çocuklarda çeşitli sağlık problemlerine neden olabileceğini belirterek, “Ucuz diye satılan kalemlerin, silgilerin çoğunda kanserojen ürünlere rastlayabiliyoruz. Kırtasiyeciler olarak kendi çocuklarımıza kullandırmadığımız hiçbir ürünü raflarımızda bulundurmuyoruz. Sağlıklı ürün satmaya özen gösteriyoruz. O yüzden vatandaşların ürün alırken kırtasiyecileri tercih etmelerini istiyoruz” dedi.

'MALİYET BİN 500 TL’DEN BAŞLIYOR'

Okula başlayan bir öğrencinin kırtasiye masrafı hakkında bilgi veren Mehmet Bayrak, “Vatandaşın tercihine göre maliyet, çanta dahil 1500 TL’den başlıyor. Bu 2 bin 500 TL’ye kadar gidiyor” dedi. Bayrak, kırtasiyecilerde gerekli denetimlerin, kontrollerin yapıldığını söyledi. Bayrak, “Oda olarak kırtasiyecilerimizi denetliyoruz. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığı, tarım il müdürlükleri de denetliyor. Bu denetimler sadece okul sezonunda değil, 12 ay yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN