Tavuk göğsünde beyaz çizgiler varsa hemen geri bırakın! O oran 224 daha fazla çıktı

Tavuk göğsünde beyaz çizgiler varsa hemen geri bırakın! O oran 224 daha fazla çıktı

İnsan sağlığı için oldukça önemli olan birçok vitamin ve mineral tavuğun içinde bulunuyor. Dolayısıyla tavuk tüketimi sağlıklı bir bünye için oldukça önemli. Lakin tavuktan maksimum verimi alabilmek için doğru seçim yapmakta önemli. Bu kapsamda eğer tavuk göğsünde beyaz çizgiler varsa kesinlikle almayın. İşte konuya ilişkin detaylar…

Tavuğun protein dolu en yararlı ve yağsız kısmı tavuk göğsüdür. Sağlıklı beslenmek için olmazsa olmaz besinlerden biri olan tavuk göğsü en çok da sporcular tarafından tercih ediliyor. Lakin tavuk göğsü alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Öyle ki bazı göğüslerin üzerinde beyaz çizgiler oluyor. Yapılan bilimsel araştırmalar ise bu beyaz çizgilere dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

yeni-proje-2-002.jpg

TAVUĞUN ÜZERİNDEKİ BEYAZ ÇİZGİ NE ANLAMA GELİYOR?

Sabah'ta yer alan habere göre, tavuk göğsünün üzerinde bulunan beyaz çizgiler tavuğun yetiştirilme koşullarının sağlıksız olması, yapılan birtakım işlemler ve tavuk ta bulunan kas bozukluğunu ifade ediyor.

Eğer bu beyaz çizgilere dikkatli bir şekilde bakarsanız tavuk etinde bulunan kaslarla paralel olduğunu görüyorsunuz. Söz konusu bu çizgiler ufakken kas bozukluğu ise tavuğun kalitesini ve yağ oranını etkiliyor.

yeni-proje-3-002.jpg

YÜZDE 224 DAHA FAZLA YAĞ İÇERİYOR

İtalyan Hayvan Bilimleri Dergisi'nde 2013 senesinde bir araştırma yayınlanıyor ve bu araştırmada tavuğun üzerinde bulunan beyaz çizgilere değiniliyor. Bu kapsamda üzerinde beyaz çizgilere sahip olan tavuk göğsü, üzerinde beyaz çizgileri olmayan tavuk göğsüne göre %224 daha fazla yağ içerdiği belirtiliyor.

Konuya ilişkin araştırmalar bununla sınırlı kalmıyor. Teksas ve Arkansas Üniversite'sinde yapılan araştırmalarda bu araştırmayı destekler nitelikte. 2016 yılında yapılan bu araştırmada 285 kanatlı hayvanın %96'sında beyaz çizgi olduğunu ortaya koyuyor.

yeni-proje-4-002.jpg

ÇEŞİTLİ SAĞLIK SORUNLARI İLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ

Tavuk göğsü almadan önce üzerinde beyaz çizgi olup olmadığına bakmanız oldukça önemli bir konu. Çünkü yukarıda da söz edildiği üzere üzerinde beyaz çizgiler olan tavuk göğsünün yağ oranı %224 daha fazla oluyor. Bu durum ise obezite ve obeziteye bağlı hastalıklara yol açabilir.

Bunun yanı sıra üzerinde beyaz çizgiler olan tavuk göğsünde protein oranı da azdır. Düşük Omega 3 miktarda sahip olması yeterli desteği sağlayamadığını göstergesidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN