Sağlıklı diye alıyorduk zehir çıktı! Bu zeytinyağlarını sakın almayın: Dr. Ümit Aktaş uyardı

Zeytinyağı fiyatlarının her geçen gün pahalandığı bu günlerde uzman isimler bu yağların zararlarına karşı vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Dr. Ümit Aktaş, yayınladığı bir video ile marketten alınan zeytinyağlarının zararlarına değindi. İşte o açıklama…

Son yıllarda zeytinyağının sağlık açısından faydaları hakkında geniş çapta bilgi paylaşımı yapılmakta. Ancak marketlerde bulabileceğiniz bazı zeytinyağlarının kalitesi ve güvenilirliği konusunda dikkatli olunması gerektiği de göz ardı edilmemeli. Öyle ki Dr. Ümit Aktaş, markette satılan zeytinyağlarının zararlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

yeni-proje-1-001.jpg

MARKET ZEYTİNYAĞLARINA İLİŞKİN ÇARPICI GERÇEKLER

Zeytinyağı fiyatlarının oldukça artması piyasaya alternatif ürünler çıkmasına neden oldu. Lakin bu alternatif ürünler insan sağlığını ciddi derecede tehdit ediyor. Bunlardan biri de “riviera” denilen yağ olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu bu duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Dr. Ümit Aktaş, şu açıklamaları yaptı:

yeni-proje-001.jpg

“Marketlerde gördüğünüz zeytinyağlarında sıkıntı çok büyük. Bir kere Riviera denilen yağ zeytinyağı değildir. Bu yağ zeytinyağı sıkıldıktan sonra kalan kısmının rafirasyondan geçirilerek elde edilen yağdır. Maalesef bu zeytinyağı diye satılıyor. Lakin riviera diye bir zeytinyağı dünyada yoktur. Bizim ülkemizde ise üzerine zeytinyağı diye yazılmaktadır. Bu son derece yanlış, bu yağları tüketmeyin. Bunlar rafine yağlardır ve insan sağlığına zararlıdır. Zeytinyağı mutlaka erken hasat olmalı ve soğuk sıkım olmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN