ASELSAN’ın ilk altı aydaki net kârı yüzde 133 arttı

ASELSAN’ın ilk altı aydaki net kârı yüzde 133 arttı

ASELSAN, 2024 yılının ilk yarısında cirosunu yüzde 8 artırarak 35,7 milyar TL’ye çıkarırken, net kârını yüzde 133 oranında yükselterek 3,6 milyar TL’ye ulaştırdı.

ASELSAN, 2024 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Şirket, finansal istikrarını ve büyüme performansını sürdürdüğünü ortaya koyan sonuçlar yayımladı. Geçen yılın aynı dönemine göre ciroda yüzde 8 büyüme yaşanırken, net kârda yüzde 133 oranında büyük bir artış görüldü. ASELSAN, yeni sözleşmeler ve bakiye sipariş tutarındaki artışlarla da dikkat çekti.

ASELSAN’ın yılın ilk altı ayındaki cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 büyüyerek 35,7 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış gösterdi. Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK), 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 9 artış göstererek 8,7 milyar TL’ye yükseldi ve FAVÖK marjı yüzde 24 olarak gerçekleşti. ASELSAN’ın net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 133 artarak 3,6 milyar TL seviyesine ulaştı. Öz kaynaklarının toplamı 2023 sonuna kıyasla yüzde 3 arttı ve özkaynakların aktiflere oranı yüzde 61 oldu.

"BAŞARI ÇITAMIZI HER GEÇEN GÜN YÜKSELTİYORUZ"

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, "Rakamlarla somutlaşan yüksek büyüme performansımızla başarı çıtamızı her geçen gün yükseltiyoruz." ifadesini kullandı. Türkiye'nin savunma sanayi lideri olarak 2024 yılının ilk altı ayında birçok yeni ve önemli başarıya imza attıklarına vurgu yapan Akyol, finansal verilerle şirketin teknolojide bir dünya gücüne dönüştüğünü belirtti. Akyol, AR-GE harcamalarının yoğun bir şekilde gerçekleştiği bu dönemde hasılatın yüzde 8, net kârın ise yüzde 133 oranında arttığını vurguladı.

KRİTİK PROJELER VE TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Akyol, Türkiye'nin tam bağımsız savunma ekosistemi için çok kritik bir proje olan "Taşınabilir Erken İhbar Radar Sistemi ALP 300-G"yi güvenlik güçlerine teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, ASELSAN AESA Uçak Burun Radarı’nın envantere girmesiyle Türkiye’nin radar alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade etti. ASELSAN, "Mavi Vatan"da önemli savunma sistemleri geliştirirken, KORKUT hava savunma silah sisteminin Avrupa’da ilk kez sergilendiğini ve Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığının sembolü olan TÜRKSAT 6A’nın ileri haberleşme teknolojileriyle donatıldığını belirtti.

KÜRESEL BAŞARI VE GELECEK HEDEFLERİ

Akyol, ASELSAN’ın Defense News Top 100 listesinde 47. sıradan 42. sıraya yükseldiğini ve dünyanın en hızlı büyüyen 10 savunma sanayi şirketinden biri olduklarını belirtti. Şirket, "aselsanext 2030 vizyonu" kapsamında 2030 yılında dünya çapında savunma sanayi alanında en büyük ilk 30 şirket arasında yer almayı hedefliyor. Akyol, teknolojide derinleşme ve ihracat ağını genişletme yönündeki planlarını vurguladı.

GÜÇLÜ PERFORMANS VE İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

ASELSAN, küresel alanda ses getiren projeler yürütürken, Türk milletinin gururu olmaya devam ediyor. Şirket, Güney Amerika, Balkanlar ve Körfez coğrafyasında açtığı ofislerle ihracat ağını genişletmeye ve dünyaya damga vuracak teknolojiler geliştirmeye devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN