'Kaza'yla gelen teşhiş: Beyninde yumurta büyüklüğünde tümör çıktı

'Kaza'yla gelen teşhiş: Beyninde yumurta büyüklüğünde tümör çıktı

Konya'da meydana gelen bir trafik kazası, 50 yaşındaki Gülsüm Yakışan'ın beyninde yıllardır fark edilmeyen bir tümörü ortaya çıkardı. Çocukluk çağında geçirdiği kafa travması nedeniyle olduğu değerlendirilen tümör, başarılı bir ameliyatla alındı.

Şubat ayında Konya'da meydana gelen trafik kazası, 50 yaşındaki Gülsüm Yakışan'ın daha önce fark edilmemiş bir beyin tümörünü ortaya çıkardı. Yakışan, eşinin kullandığı otomobilden inerken arkadan gelen bir aracın çarpması sonucu başını kapıya çarptı. Kafa travması şüphesiyle Konya'daki bir üniversite hastanesine kaldırılan Yakışan'a yapılan tetkikler sonucunda, beyninin ön tarafında burun boşluğuna doğru uzanan bir tümör tespit edildi.

BEYİN TÜMÖRÜ BAŞARIYLA ALINDI

Yapılan tetkiklerin ardından, Yakışan, Konya'da özel bir hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Kalkan'a başvurdu. Prof. Dr. Kalkan, başarılı geçen bir ameliyatla Yakışan'ın tümörünü tamamen çıkardı. Ameliyat sonrası Yakışan, sağlık sorunlarından kurtulmuş oldu.

NADİR VE İLGİNÇ BİR VAKA

Prof. Dr. Kalkan, hastanın kazaya bağlı herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını, ancak beyin ön tarafında burun boşluğuna doğru büyüyen bir tümör tespit ettiklerini belirtti. Kalkan, bu tip tümörlerin genellikle iyi huylu olduğunu ancak zaman içinde kötü huyluya dönebildiklerini ifade etti.

Ayrıca, bu tümörün, çocukluk çağında geçirilen bir kafa travması sonrası yavaş büyüyen bir granülasyon dokusu olduğunu vurgulayan Kalkan, "Bu da ilginç bir vakadır. Çok nadir görülür. Tesadüfen yakalanması, yani geçirilmiş bir kafa travması sonucu çektirilen bir tomografi ve büyükçe bir tümörün görülmesi. Bir kafa travmasına maruz kalındığı zaman uzun dönem kontrollerinin yapılması gerekir." diye konuştu.

ÇOCUKLUKTAKİ KAFA TRAVMASI TÜMÖRÜN NEDENİ

Gülsüm Yakışan, çocukluğunda balkondan düştüğünü ve başının betona çarptığını hatırladığını belirterek, "Sadece burnum kanadı." dedi. Ergenlik döneminde baş ağrısı ve yanık et kokusu şikayetleriyle doktora gittiğini ancak yapılan görüntülemelerde bir şey tespit edilemediğini anlattı.

Yakışan, "Trafik kazasına kadar başımla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Travma sonrası oluşmuş bir kitle olduğu söylendiğinde balkondan düşmemi hatırladım. Kitlenin olduğu sol tarafımın betona geldiğini hatırlıyorum." diye konuştu.

CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI ÖNLENMİŞ OLDU

Prof. Dr. Kalkan, tümörün fark edilmemesi durumunda Yakışan'ın epileptik nöbetler geçirebileceğini, burun boşluğuna doğru büyüyen kısmın kafa kaidesini eritmesi durumunda ise burundan beyin omurilik sıvısı gelebileceğini belirtti. Ayrıca, kitlenin büyümesiyle kısmi felç, görme bozukluğu gibi ciddi sağlık sorunları yaşanabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN