Egzama için bu 2 doğal ilacı kullanın egzamayı yok edin

Egzama için bu 2 doğal ilacı kullanın egzamayı yok edin

Egzama kadın erkek demeden çoğu kişiyi etkiliyor. Toplumda sık rastlanan cilt hastalıklarından biridir. Kesin olarak sebebi bilinmese de alerji ve stresle tetiklendiği düşünülmektedir. Egzamanın belirtileri, türüne göre değişiklikler gösterebilir. Peki egzamaya ne iyi gelir?

Egzama cildin çatlamış, kırmızı görünmesine neden olabilir ve daha koyu cilt tonlarında kahverengi, mor veya gri görünebilir. Ev ilaçları ve doğal tedaviler, egzamaya eşlik eden kuru, kaşıntılı cildi yatıştırabilir. İnsanlar, özellikle semptomların en kötü durumda olduğu kış aylarında, egzama alevlenmelerini yönetmek veya önlemek için kremler, doğal ürünler ve diyet ve yaşam tarzı değişiklikleri kullanabilir. Aloe vera jeli ve hindistancevizi yağı gibi doğal maddeler kuru, kırık cildi nemlendirebilir. Ayrıca şişmeyi azaltmak ve enfeksiyonu önlemek için iltihap ve zararlı bakterilerle savaşabilirler.

Doğal ilaçlar egzamayı tedavi edemez, ancak semptomları yönetmeye ve alevlenmeleri önlemeye yardımcı olabilirler.

en-iyi-aloe-vera-jelleri-1200x675.png

1. ALOE VERA JELİ

Aloe vera jeli, aloe bitkisinin yapraklarından elde edilir. İnsanlar, çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için yüzyıllardır aloe vera jeli kullandılar. Yaygın bir kullanım, yatıştırıcı egzamayı içerir. 2017 sistematik bir incelemesi , aloe vera'nın insan sağlığı üzerindeki etkilerini inceledi. Araştırmacılar jelin aşağıdaki özelliklere sahip olduğunu bildirdi:

  • antibakteriyel
  • antimikrobiyal
  • bağışıklık sistemini güçlendirir
  • yaraları iyileştirmeye yardımcı olur

Antibakteriyel ve antimikrobiyal etkiler, bir kişinin kuru, çatlamış cildi olduğunda ortaya çıkma olasılığı daha yüksek olan cilt enfeksiyonlarını önleyebilir. Aloe'nin yara iyileştirici özellikleri, kırık cildi yatıştırır ve iyileşmeyi destekler.

Nasıl kullanılır?

İnsanlar aloe vera jelini sağlık mağazalarından veya internetten satın alabilir veya bir aloe vera bitkisi satın alıp jeli doğrudan yapraklarından kullanabilirler.

basliksiz-24.jpg

2. ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, cilt bozuklukları da dahil olmak üzere birçok durum için popüler bir ev ilacıdır. Ulusal Egzama Derneği (NEA) , elma sirkesinin bu duruma yardımcı olabileceğini bildiriyor. Bununla birlikte, sirkenin asitleri yumuşak dokuya zarar verebileceğinden dikkatli olmanızı önerir. Sirke oldukça asidiktir. Cilt doğal olarak asidiktir, ancak egzaması olan kişilerin cildi diğerlerinden daha az asidik olabilir ve bu da cildin savunmasını zayıflatabilir. Seyreltilmiş elma sirkesi uygulamak cildin asit seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir, ancak sirke seyreltilmezse yanıklara neden olabilir.

Nasıl kullanılır?

Elma sirkesini ıslak bir sargıda kullanmak için:

  • 1 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın.
  • Çözeltiyi pamuğa veya gazlı beze uygulayın.
  • Pansumanı temiz pamuklu kumaşla örtün.
  • 3 saat boyunca bölgede bırakın.

Elma sirkesi banyosunda ıslatmayı denemek için:

  • Ilık bir banyoya 2 bardak elma sirkesi ekleyin.
  • 15-20 dakika bekletin.
  • Vücudu iyice durulayın.
  • Banyodan çıktıktan sonra birkaç dakika içinde nemlendirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN