Atkıları montları çıkarın, geri sayım başladı! Meteoroloji'den beyaz alarm: İstanbul'un ilk karı geliyor

Atkıları montları çıkarın, geri sayım başladı! Meteoroloji'den beyaz alarm: İstanbul'un ilk karı geliyor

Yaz mevsiminin sona ermesiyle gözler kış mevsiminde beklenen kar yağışlarına çevrildi. Uzmanlardan atkıları montları çıkartın uyarısı geldi. Havaların soğumasıyla başlayan geri sayımda İstanbul için ilk kar müjdesi verildi. İşte Meteoroloji'den beyaz alarm...

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber, atkıları ve montlar çıkartın uyarısı geldi. Meteoroloji uzmanları beyaz alarmı işaret ederken, geri sayım başladı. İstanbul'da beklenen kar yağışı hakkında senaryolar paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Yaz mevsimlerinin son yıllarda aşırı sıcak ve kurak geçmesiyle vatandaşlar kış mevsimini özledi. Kar bekleyen milyonlarca İstanbullu vatandaş için heyecanlandıran açıklama uzman isimden geldi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a dair kar yağışı değerlendirmelerinde bulundu. Yılbaşı öncesinde kar yağışının görünmediğini söyleyen Şen, sıcaklıkların ekim ayında yüksek seyredeceğini duyurdu.

istanbul-a-aksam-saatlerine-karla-karisik-yagmur-11548647-9512-amp.webp

LA NİNA KIŞI BEKLENİYOR

Milyonlarca İstanbullunun merak ettiği, "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusuna ocak ayını işaret ederek 1 - 2 gün kar yağma olasılığını paylaştı. El Nino etkisiyle geçtiğimiz kış ülkemize yaklaşamayan soğuk hava dalgaları bu kez La Nina ile karşılaşacak.

La Nina kışının beklediği açıklanırken, aşırı sıcaklıkların olmayacağına, tarımsal bakımda geçtiğimiz seneye göre daha fazla yağış olacağı duyuruldu. Orhan Şen, kar yağışları hakkında Anadolu'ya kar yağacağını söyleyerek, "geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN