Bakan Uraloğlu açıkladı: Yayın platformu Twitch kapatılacak mı?

Bakan Uraloğlu açıkladı: Yayın platformu Twitch kapatılacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, çocuklara yönelik şantaj, istismar gibi iddialarla gündeme gelen sosyal medya platformu Discord'a gelen erişim engelinin ardından gözler benzer bir platform olan Twitch'e çevrildi. Twitch'in kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin konuşan "Toplumumuzu korumak için her türlü adımı atacağız." dedi.

Son zamanlarda çocuklara yönelik şantaj, istismar gibi iddialarla gündeme gelen sosyal medya platformu Discord'a gelen erişim engelinin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, başka bir yayın platformu olan Twitch ile ilgili gelen soru üzerine toplumu korumak için her türlü adımı atacaklarını belirtti.

Discort'un tamamen kapalı bir sistem olduğunu ifade eden Uraloğlu, "Bizim güvenlik birimlerimiz orada her türlü sorgulamayı yapamıyorlar. Bize şikayet gelmesi olayında biz müdahil olabiliyoruz." dedi.

"IP ADRESLERİNİ PAYLAŞMADILAR"

Discort gibi platformların toplum tarafından kapatılmasının istediğini vurgulayan Uraloğlu, "Bugün bütün toplum kesimlerinde beraber hareket etmemiz gerekiyor. Discort'ta kendi bilgilerinin IP adresleri dahil bizim güvenlik birimlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz erişim engeli getirdik." dedi.

"Bazı şeyleri ancak öğrendiğimizde müdahale edebiliyoruz." diye konuşan Uraloğlu, her şeyi denetleme imkanlarına sahip olmadığını dile getirip "Discort'u kapattık ve büyük bir memnuniyet var." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN