“Ölü Arının İğnesi” filmine Antalya'da çifte ödül

“Ölü Arının İğnesi” filmine Antalya'da çifte ödül

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Antalya Film Forum bölümünde, Aydın Orak’ın yazıp yönettiği “Ölü Arının İğnesi”, iki prestijli ödüle birden layık görüldü.

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin önemli bölümlerinden biri olan Antalya Film Forum’da ödüller sahiplerini buldu.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Aydın Orak’ın üstlendiği, yapımcılığını ise Aydın Orak, Murat Hasarı ve Fahriye Şentürk’ün paylaştığı “Ölü Arının İğnesi”, Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu ve Rollart Teknik Ekipman Destek Ödülleri'ne layık görüldü.

Jüriler Sena Argün, Mariette Rissenbeek ve Yunus Ozan Korkut’un değerlendirmeleri sonucunda iki ödül kazanan film, aynı zamanda geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım Desteği'ni de almıştı.

Aydın Orak’ın aynı adlı kitabından uyarlanan “Ölü Arının İğnesi”, trajik bir olay sonucu kendi bebeğini öldürdüğünü düşünen bir avukatın, eşiyle birlikte çıktığı dramatik bir dönüşüm yolculuğunu ele alıyor. Film, insan doğasının karanlık taraflarına, vicdan muhasebesine ve trajedi sonrası içsel dönüşüm ve umutla yeniden doğuş temasına odaklanıyor. Çekimlerinin 2025'te tamamlanması ve ardından dünya festivallerinde prömiyer yapması planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN