Böbreklerinizi koruma altına alın! Doğadan gelen şifa: Tüketen keşke daha önce yapsaydım diyor

Böbreklerinizi koruma altına alın! Doğadan gelen şifa: Tüketen keşke daha önce yapsaydım diyor

Doğanın insanlığa sunmuş olduğu farklı şifalar bulunuyor. Herkes tarafından çok sık tüketilmese de tüketenin pişman olmadığı o bitki böbreklerinizi adeta koruma altına alıyor. Doğanın mucizevi bitkilerinin sunmuş olduğu faydalardan mutlaka yararlanın. İşte tüm detaylar…

Böbrek sağlığınızı koruyarak böbrek taşı oluşumunu önlemek için doğanın mucizevi bitkisi reyhanın etkilerinden yararlanın. Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri sayesinde böbrek taşı oluşumunu önleyen reyhan, bal ve limon suyu ile bir araya geldiğinde inanılmaz bir etki ortaya çıkarıyor. Peki reyhanın faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar…

REYHAN BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Zengin besin profiline sahip olan reyhan, içerisinde bulundurduğu A, C ve K vitaminleri ile vücudun önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır. A vitamini göz sağlığını desteklerken C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Reyhan hücresel hasarın önüne geçerken K vitamini ile kemik sağlığına destek sağlıyor. Bunun yanı sıra kan pıhtılaşmasının da önüne geçmektedir.

REYHAN ŞERBETİ-SADECE 10 DAKİKADA NEFİS BİR İÇECEK TARİFİ - YouTube

Kalp hastalıkları, diyabet ve bazı kanser türleri gibi kronik hastalıkların riskini azaltan reyhan içerisinde bulunan flavonoidler ve polifenoller ile inflamasyonu azaltarak genel sağlık üzerinde olumlu etkisi sağlamaktadır.

SİNDİRİM SİSTEMİ KORUYUCU

Reyhan sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sağlarken mide rahatsızlıklarını hafifletip sindirim sürecini iyileştirir. Gaz ve şişkinlik gibi sindirim sorunları ile mücadeleye yardımcı olan reyhan iltihaplanmaları azaltarak sağlıklı bir sindirim sağlar. Sakinleştirici özellikleri ile bilinen reyhan stres ve anksiyeteyi azaltma konusunda da oldukça yararlıdır. Aroma terapi uygulamalarında kullanılan reyhan yağı zihinsel rahatlama sağlayarak ruh halini dengeler.

Reyhan şerbeti nasıl yapılır? - Norm Haber

EVDE REYHAN KÜRÜ YAPIMI

Malzemeler:

1 demet taze reyhan (yaklaşık 1 su bardağı dolusu ince doğranmış)

2 yemek kaşığı organik bal

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Reyhanı yıkayın ve doğrayın.
  • Bir tencerede suyu kaynatın ve ocaktan alın.
  • Kaynamış suyu bir demliğe veya bardağa dökün ve üzerine doğranmış reyhanı ekleyin. Reyhanı suyun içinde 10-15 dakika demleyin.
  • Demleme işlemi sonrasında süzün ve temiz bir kapta biriktirin.
  • Süzülen reyhan çayına balı ekleyin ve iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak limon suyu ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN