Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek

Marilyn Monroe'nun eşyaları ilk kez Londra’da sergilenecek

Londra, Ekim ayında dünyaca ünlü Marilyn Monroe'ya ev sahipliği yapacak. "Marilyn - The Exhibition" adlı sergide, oyuncunun özel mektupları, sabahlıkları ve makyaj malzemeleri gibi kişisel eşyaları ilk kez sergilenecek.

Ekim ayında Londra'da açılacak "Marilyn - The Exhibition" sergisi, sinema tarihinin en ikonik isimlerinden Marilyn Monroe'nun hayatına dair merak uyandıran detayları gün yüzüne çıkaracak. Sergi kapsamında, Monroe'nun özel hayatına dair ipuçları taşıyan mektupları, sahne kostümlerinden bir parça olan sabahlıkları ve makyaj malzemeleri gibi kişisel eşyaları sergilenecek.

Ayrıca, Londra'daki film çekimlerinden hatıralar ve 2022 yılında hayatını kaybeden Kraliçe 2'nci Elizabeth ile görüşmesinden görüntüler de serginin öne çıkan parçaları arasında yer alacak.

'GERÇEK MARILYN MONROE'YE YAKLAŞMAMIZI SAĞLIYOR'

Makyaj malzemeleri, güzellik ürünleri ve ayakkabılar da 18 Ekim tarihinden itibaren Arches London Bridge'de sergilenecek koleksiyonun parçalarını oluşturacak. Serginin küratörü Stampfer, kişisel koleksiyonunun Londra'da sergilenecek olmasından 'memnun' olduğunu belirterek şöyle konuştu: 1962'deki ölümünden sonra, eşyaları neredeyse kırk yıl boyunca bir zaman kapsülündeymiş gibi saklandı ve muhafaza edildi. Hayatı hakkında gerçek bir fikir sahibi olmamızı sağlayan bu eşsiz parçaları paylaşabilmek harika. Gerçek Marilyn Monroe'ya ve onun gerçek kimliğine yaklaşmamızı sağlıyor."

MARILYN MONROE KİMDİR?

Vefat edeli 60 yıldan uzun bir süre olmasına rağmen, Marilyn Monroe küresel çapta büyük bir popüler kültür figürü olmaya devam ediyor. Komik sarışın karakterleri canlandırmasıyla tanınan ABD'li yıldız, çok sayıda popüler filmde yer aldı. On yıldan uzun bir süre Hollywood'un en iyi oyuncularındandı, 1940'larda ve 1950'lerde filmleri 200 milyon dolardan fazla hasılat elde etti. Monroe, Playboy dergisinin kapağında ve orta sayfasında modellik yapan ilk kişiydi. Bu onu gerçek anlamda popüler kültürün yıldızlarından biri yaptı.

Özel hayatı, James Dougherty, Joe DiMaggio ve Arthur Miller ile yaptığı üç başarısız evlilik de dahil olmak üzere, basın tarafından yakından takip edildi. 36 yaşındayken Los Angeles'taki evinde aşırı dozda uyuşturucudan öldü, muhtemelen intihar ettiği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN